112

Nieuwe golf autoinbraken – een makkelijke oplossing

Purmerend – Vorige week zijn er in Purmerend Weidevenne meerdere diefstallen gepleegd door middel van de zogenoemde keyless entry methode. Ongeveer een jaar geleden kwam deze nieuwe manier van autoinbraak voor het eerst in het nieuws. Opmerkelijk aan de serie inbraken van vorige week, is dat de dieven het vooral gemunt hebben op sturen met airbags.

Hoe werkt de keyless entry methode? 

Nieuwere auto’s hebben tegenwoordig veelal een keyless entry technologie ingebouwd. Hierdoor hoef je de deur niet meer doormiddel van een sleutel open te doen. Het in de buurt hebben van een sleutel is voldoende. 

De auto zendt continu een signaal uit, waarin deze opzoek gaat naar de bijbehorende sleutel. Zodra de sleutel binnen een straal van ongeveer 6 meter komt, opent de auto zich en kan deze gestart worden. 

Doormiddel van een ontvangertje, ontdekken criminelen welke auto’s keyless zijn.  Door vervolgens met een versterker bij de auto te gaan staan en met een versterker bij de voordeur van de eigenaar van de auto kan de auto moeiteloos worden geopend.

Sturen met airbags

In de Weidevenne hadden de inbrekers het vooral op sturen met airbags gemunt. Vaak gaat dit op bestelling. In een eerder stadium maken de dieven een lijst met locaties van keyless auto’s en de merken/typenummers. Als er een bestelling binnenkomt voor een nieuw airbag-stuur -deze artikelen zijn vrij prijzig- kijkt men in de lijst of er een juiste auto beschikbaar is. De auto wordt daarna doormiddel van de versterkers geopend en in een razend tempo wordt het stuur gedemonteerd. 

Hoe kun je het voorkomen?

In een thuissituatie is deze vorm van diefstal makkelijk te voorkomen. Bewaar de autosleutel altijd in een metalen (koek)blik. De versterker kan dan het signaal van de sleutel niet opvangen. Dit is een hele effectieve methode, die een hoop ellende kan voorkomen.

Maar ook buitenshuis wordt deze truc toegepast. U gaat naar de bioscoop en parkeert uw auto op het parkeerterrein. Crimineel 1 staat naast uw auto, crimineel 2 staat vlak achter u bij de kassa. Na de film ontdekt u dat uw auto weg is. Hiervoor zijn speciale hoesjes in de verkoop. Bewaar uw sleutel buitenshuis altijd in zo een hoesje. Door het materiaal dat hier in zit, kan het signaal niet worden opgepikt door de versterker.  

Kopfoto: aangeleverd


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Het is echt balen als je dit overkomt. Aan de ene kant wordt het steeds lastiger om een auto te stelen door alle startonderbrekers, maar doordat de boeven nu ook alle apparatuur hebben is het denk ik weer zaak om terug te grijpen naar ouderwetse methodes zoals een geheime schakelaar in de auto.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: