9.7 C
Purmerend
zondag 25 september 2022

HomedierenPurmerend gestart met klankbordgroep dierenwelzijn

Purmerend gestart met klankbordgroep dierenwelzijn

Purmerend – Bij de coalitiebesprekingen eerder dit jaar is afgesproken een klankbordgroep dierenwelzijn op te zetten. Het doel van die groep is om mensen van de dierenambulance, dierenasiel, dierenartsen, onderwijs en ambtenaren met elkaar in contact te brengen. Door samen te werken kunnen zij integraal adviseren over zaken die met dieren te maken hebben. Eén van de belangrijke thema’s is controle en handhaving op de omgang met dieren. Bijvoorbeeld bij circussen en vogelshows, maar ook diervriendelijk populatiebeheer. Onlangs is de klankbordgroep voor het eerst samengekomen en zijn de eerste afspraken gemaakt.

Het college van Purmerend is begaan met dierenwelzijn in de stad. Wethouder Paul van Meekeren: ‘Ik vind het belangrijk om als wethouder goed geïnformeerd te zijn op dit gebied. Met deze klankbordgroep hebben we alle experts aan tafel en kunnen we praten over waar het goed gaat en waar meer ondersteuning of kennisoverdracht nodig is. Ook kunnen we kijken waar we elkaar kunnen versterken en we kunnen samen nieuwe initiatieven ontplooien. Gandhi zei dat de beschaving van een samenleving valt af te meten aan de wijze waarop ze omgaat met dieren, en dat streef ik hier in Purmerend ook na.’

Klankbordgroep

In de klankbordgroep zitten diverse dierenartsen uit Purmerend, de dierenambulance, de Dierenbescherming, vogelopvang de Bonte Piet, handhaving, dierenpolitie, DOA Amsterdam, Kinderboerderij en een beleidsmedewerker en wethouder van de gemeente Purmerend. In het eerste overleg hebben zij met elkaar kennisgemaakt, ervaringen gedeeld en onder andere besproken hoe om te gaan met dieren tijdens calamiteiten. In dat kader zijn voor 60 cent stickers beschikbaar bij de Dierenambulance en in de dierenwinkel die bewoners op hun raam kunnen plakken zodat de brandweer weet dat in die woning een kat of hond aanwezig is. Van Meekeren: ‘Zo’n sticker is een kleine stap, maar wellicht nog lang niet bij iedereen bekend. Laat dit het begin zijn van nieuwe initiatieven op gebied van dierenwelzijn in Purmerend.’


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,168FansLike
2,236VolgersVolg
1,523VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
9.7 ° C
12.2 °
7.8 °
94 %
3kmh
68 %
zo
16 °
ma
14 °
di
13 °
wo
15 °
do
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.