ondernemersPurmerend

Drie startups in Purmerend aan de slag met regionale vraagstukken

Purmerend – Het komende half jaar werken drie startups aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken in Purmerend. Zij doen dit in het kader van het programma Startup in Residence, dat eerder deze maand de kickoff vierde in Amsterdam. Beginnende ondernemers zijn daarbij uitgedaagd om maatschappelijke vraagstukken op te lossen op een slimme en creatieve manier.

De maatschappelijke vraagstukken zijn aangedragen door 9 deelnemende gemeenten binnen de Metropoolregio Amsterdam (MRA), waaronder Purmerend. Inmiddels zijn startups geselecteerd die hiermee aan de slag gaan. De startup SAM application gaat in Purmerend werken aan een oplossing om eenzaamheid tegen te gaan met een app die sociale contacten onder jong volwassenen faciliteert. Het bedrijf Glue gaat zich in Purmerend richten op een betere verbinding tussen gemeente en ondernemers. De gemeente Purmerend is hoofdopdrachtgever voor die twee vraagstukken. Daarnaast is de gemeente mede-opdrachtgever voor Helpr, een bedrijf dat met chatbots werkt in het onderwijs om leerlingen te helpen bij de keuze voor een vervolgopleiding.

Regionaal programma

Voor elk vraagstuk zijn er hoofdopdrachtgever en mede-opdrachtgevers. Andere gemeenten kunnen aangeven dat zij ook interesse hebben in een bepaald onderwerp door mede-opdrachtgever te worden. Dankzij het regionale programma kunnen innovatieve oplossingen die in de ene gemeente getest zijn, vervolgens ook in een andere gemeente worden toegepast. De startups worden tijdens het halfjaar begeleid door ervaren mentoren. De gemeenten die hoofdopdrachtgever zijn, stellen werkruimtes voor de startups beschikbaar, bieden de mogelijkheid om pilots te doen en de oplossingen te testen in de regio. In juni 2019 presenteren de bedrijven hun resultaten en bepalen de gemeenten of ze de oplossingen in gebruik nemen.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.