Purmerend

Leeghwaterbad viert einde werkzaamheden verduurzaming met Waterfeest!

Purmerend – Het Leeghwaterbad is zaterdagmiddag 2 februari gratis toegankelijk. Het zwembad in Purmerend is na vele maanden werkzaamheden in januari weer vol in bedrijf gekomen. Spurd en de gemeente zijn trots op het resultaat. Een spetterend Waterfeest! is een bedankje voor het geduld van de zwembadliefhebbers en viert de oplevering als een van de meest duurzame grote zwembaden in Nederland.

Door de kwalitatieve verbetering van de binnenruimte door de isolatie en energiebesparende maatregelen is een bezoek nog plezieriger. Tijdens het Waterfeest! zijn in alle baden sport- en spelmaterialen en er zijn diverse activiteiten, waaronder een rondleiding door de technische ruimte en een presentatie van de verduurzamingsmaatregelen.

Zaterdag 2 februari is er een spetterend Waterfeest! in alle baden van het Leeghwaterbad. Men kan vanaf 12.00 uur gratis genieten van heerlijk zwemwater, muziek en allerlei sport- en spelmaterialen. Zo is er een wipe out! obstacle run, AquaVolley en KidsFun en liggen er opblaaszwanen en -walvissen in het water. Het Waterfeest! eindigt om 16.00 uur. ‘Het Leeghwaterbad is een prachtige publiekstrekker en nu ook hartstikke duurzaam’, zegt de enthousiaste directeur Jancor de Boer van Spurd-Leeghwaterbad. Zo’n negen maanden hebben gespecialiseerde vakmensen gewerkt aan de verduurzaming van het zwembad in Purmerend. Spurd adviseert vanwege de verwachte grote drukte op de fiets naar het Leeghwaterbad te komen.

Tijdens de werkzaamheden is het Leeghwaterbad steeds enigszins beperkt toegankelijk geweest. Jancor de Boer: ‘We hebben samen met de gemeente en aannemer Vaessen alles op alles gezet om de ‘winkel’ tijdens de verbouwing zoveel mogelijk open te houden. Een voorziening als een zwembad moet je niet maanden sluiten en daarmee de Purmerenders die willen zwemmen duperen.’ Manager Freek Eshuis vult aan: ‘We hebben onze klanten in andere baden dan de gebruikelijk baden laten zwemmen, koffie en thee geschonken en tijdelijk prijzen verlaagd. Die acties zijn door de bezoekers gewaardeerd. Vanzelfsprekend bleef een deel van het bezoek tijdens de werkzaamheden thuis, maar dat waren minder bezoekers dan gedacht. Ik ben blij met de loyaliteit van de meeste zwemliefhebbers en trots op de medewerk(st)ers die zich extra hebben ingezet om bezoek aan het Leeghwaterbad in goede baden te leiden. Het is niet alleen een van de duurzaamste zwembaden in Nederland, maar heeft een enorme aantrekkingskracht. Het eerste weekend dat het recreatiebad weer beschikbaar was kwamen er ongeveer 1.500 enthousiaste bezoekers.‘

Het zwembad verliest nu veel minder warmte en gebruikt minder energie dan voor de verduurzaming. De vermindering van het warmte- en stroomverbruik is goed voor het milieu en voor Spurd en de gemeente ook goed voor de kosten.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.