Purmerend

Dronebeelden van ‘luchtkastelen’: Zelfgebouwde vliegers voor het eerst de lucht in (video)

Purmerend – Het mooie weer zorgde gisteren niet alleen voor plezier op het strand, maar ook in de lucht. Vliegeraars Peter Gaulhofer (64) en Toon Hannink (72) pakte gisteren dan ook hun kans: verschillende zelfgemaakte vliegers gingen voor het eerst de lucht in.

Ooit waren ze lid van de Noord-Hollandse vliegerclub en nog steeds zijn het fanatieke vliegeraars. Zo beginnen Peter en Toon al in de winter met hun voorbereidingen. Ze bouwen alle modellen dan ook helemaal zelf: van vliegers in de vorm van een vogel tot aan zeskantjes en een wafel van 7,5 meter breed.

Maar dat is niet het enige waar de vliegeraars veel tijd mee kwijt zijn: ze moeten ook nog het windscherm gereed maken en transport regelen. Daarnaast hebben ze een kar nodig die de vliegers vervolgens door het zand kan rijden.

“Het geeft een kick”

Gisteren werden ze beloond voor al hun moeite en konden de ‘luchtkastelen’ dan eindelijk de lucht in. Meestal spreken de vliegeraars af in Camperduin, maar nu maakte ze een uitzondering. Het heldere weer zorgt voor prachtige plaatjes boven Baanstee-Noord in Purmerend, leggen ze uit.

“Het is zoveel werk. Als je vlieger dan de eerste keer omhoog gaat, dan komt de ontspanning. Daar krijg je echt een kick van”, vertelt Peter. Toon voegt toe: “Het is heel fascinerend dat je iets kan bouwen dat vliegt. En dan gaat het ook nog eens als een sierlijk kunstwerk de lucht in. Er zijn duizenden modellen, maar het geeft heel veel voldoening als je zelf een model kan bouwen.”

Nog lang mee doorgaan

De twee hopen nog jaren door te gaan met hun hobby. In principe gaan ze een keer in de twee weken vliegeren. Maar zodra het weer goed is, dan bellen ze elkaar eigenlijk meteen op. “Moeten we? Hebben we tijd en zin? Dan doen we het”, aldus Toon. “We hebben immers de tijd, want we zijn gepensioneerd.”

Bron: Mediapartner NH-Nieuws.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.