112Purmerend

Minderjarige overvallers met steekwapens aangehouden na poging beroving

Purmerend – Op vrijdagavond hield de politie twee jongens aan op verdenking van het willen plegen van een beroving. De verdachten zijn 16-jarige jongens uit Purmerend.

Dit nieuwsbericht is mede mogelijk gemaakt door:

Omstreeks 22.15 uur liep het slachtoffer, een 20-jarige Purmerender, vanaf de Aletta Jacobslaan en de Johanna Naberstraat in de richting van de Betsy Perkstraat. Onderweg had hij ter hoogte van het Clusius collega een aantal personen zien lopen. Toen hij op de Betsy Perkstraat liep, werd het slachtoffer plotseling ingesloten door een groep van vijf of zes jongens. Zij wilden de tas hebben, die het slachtoffer bij zich droeg. Om hun eis kracht bij te zetten, werd het slachtoffer bedreigd met steekwapens. Door een van de overvallers hard weg te duwen, wist het slachtoffer aan de groep te ontkomen. Hij rende weg, terwijl de groep achter hem aan kwam. Toen het slachtoffer bij een woning om hulp riep, gingen de overvallers er vandoor. Er werd niets buit gemaakt.

Terwijl de politie gebeld werd, ging het slachtoffer zelf met een bekende op zoek naar de overvallers. Zij troffen er een aan op de Aletta Jacobslaan. De verdachte werd vastgehouden tot de politie even later ter plaatse was. Inmiddels was er publiek rond de aanhouding komen staan. Het slachtoffer herkende in het publiek nog een tweede verdachte. Ook hij kon worden aangehouden. Bij een van de verdachten zijn twee messen aangetroffen.

De politie stelt een onderzoek in naar de overige verdachten.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....
Powered by