18.3 C
Purmerend
woensdag 19 juni 2024
HomePurmerendGetuigen gezocht: Inbraak in woning Karavaanstraat Weidevenne (video)

Getuigen gezocht: Inbraak in woning Karavaanstraat Weidevenne (video)

Purmerend – Terwijl de bewoners van een woning aan de Karavaanstraat op ski-vakantie zijn, wordt er in de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 februari een brutale inbraak gepleegd. Een viertal mannen weet het keukenraam te forceren. In tien minuten tijd halen ze het huis overhoop en gaan ze er vandoor met een grote buit en de zilvergrijze Audi A1 van de bewoners.

De bewakingscamera pakt de mannen voor het eerst op om 02:10 uur. Even na 02:30 uur staat het viertal in de tuin van de woning, ze bekijken de situatie en vertrekken weer. Als ze om 02:45 uur terug zijn, gaan ze direct voortvarend te werk. Ze forceren het keukenraam en dringen de woning binnen.

Nog geen tien minuten later vertrekken ze weer, met als buit meerdere Louis Vuitton tassen, een zwarte Chanel tas, meerdere Kyboe horloges, gouden sieraden, een kinderjas en damesjas van het merk Moncler en andere persoonlijke spullen.

Ook wordt de Audi A1 van de familie gestolen. Het gaat om een zilvergrijze Audi met zwart dak en kenteken KR-049-R.

Op het moment dat de Audi A1 de tuin uit rijdt, wordt de buurman wakker. Hij neemt polshoogte, ziet het geforceerde raam en belt direct de politie.

Signalement

  • De daders groep bestaat uit vier Nederlands sprekende mannen.
  • Een van de daders is aan het bellen. Dit duidt mogelijk op de betrokkenheid van een vijfde persoon. Deze persoon kan zich mogelijk (met of zonder voertuig) in de buurt van de rotonde hebben opgesteld om mogelijke komst van politie te signaleren.
  • Opvallend is dat 1 van de daders met een kruk loopt. Deze wordt door hem tegen de muur gezet.

Wie heeft er iets gezien? Heeft de Audi A1 na 20 februari 02:55 uur ergens zien rijden? Of is opgevallen dat de gestolen artikelen te koop zijn aangeboden. Wie herkent de vier mannen, in combinatie met het feit dat 1 van hen met een kruk loopt? Of wie heeft er gezien dat een auto of persoon zich tussen 02:00 uur en 03:00 uur heeft opgehouden bij de rotonde Zambezilaan/Laan der Continenten?

Allemaal vragen waar de politie en slachtoffers antwoorden op willen hebben. Heeft u iets gezien of tips? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

#delen wordt gewaardeerd!

(NB. de tijd van de camera staat nog op de zomertijd. De inbraak speelt zich af tussen 02:00 en 03:00 uur)Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.3 ° C
19.5 °
16 °
65 %
0.9kmh
87 %
wo
17 °
do
20 °
vr
19 °
za
16 °
zo
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.