* Regio op StraatPurmerend

Regio op Straat: “Politici moeten eens een week van de voedselbank leven”

Purmerend – Regio op Straat wordt twee keer per week op de dinsdag en de vrijdag gepubliceerd. Bijna elke vrijdag gaan wij de straat op om opnames te maken voor de week erna. Door het stellen van voor de hand liggende vragen, hopen we de mooiste verhalen te horen.

Ernst Van Damme is ex gemeente Raadslid en zat in de raad als eenmansfractie voor Lijst van Damme. De laatste gemeenteraadsverkiezing viel hij met een paar stemmen net buiten de boot en dat knaagt nog dagelijks aan hem. Tijdens zijn raadslidmaatschap sprong hij in de bres voor de minder bedeelde in onze samenleving en wilde hij burgemeester worden van Amsterdam, zijn geboortestad. Nu moet hij lijdzaam toezien op wat de politiek ons brengt. Maar Ernst van Damme zou Ernst van Damme niet zijn om de uitdaging aan te gaan. Elke twee weken is hij te vinden in de bibliotheek waar hij een spreekuur houdt. Voor politici maar vooral voor de Heer Jan Peter Dompeling van de VVD heeft Ernst een uitdaging. “ga eens een week in de armoede zitten.” Bovendien zou hij stijgen in zijn aanzien. “Niet iedereen in Nederland is capabel om voor zichzelf te zorgen, daar hebben wij als Politici de verantwoording te nemen.”

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....