14.2 C
Purmerend
dinsdag 30 mei 2023
HomePolitiekPurmerend 4,6 miljoen euro in de min, wethouder financiën legt uit (video)

Purmerend 4,6 miljoen euro in de min, wethouder financiën legt uit (video)

Purmerend – Gisteravond werd de zogenaamde kaderbrief van het college aan de gemeenteraad en andere belangstellenden gepresenteerd. De kaderbrief geeft de hoofdlijnen van de begroting en een nadere invulling van beleidsontwikkelingen weer. Schrikken was dat Purmerend zijn begroting voor 2019 heeft bijgesteld en de begroting in de min komt met een bedrag van 4.6 miljoen euro. Het bedrag van 4.6 miljoen wordt door het college weggewerkt door “schoner” te begroten en door het vooruitschuiven van uitgaven. Hierdoor blijft er nu nog een tekort van 264.000 euro over.

Vanochtend tijdens de redactievergadering begreep onze verslaggever hier helemaal niets van. “Dat wil ik ook, want ik houd ook aan het einde van mij salaris een stukje maand over. Dat “schoner” begroten begrijp ik helemaal niet. Hebben wij dan als Purmerend al die tijd “vuil” begroot?” De wethouder Financiën werd gebeld en deze was zo aardig om voor de camera een en ander uit te leggen. Wij gingen met de camera naar het Leeghwaterpark waar de wethouder was vanwege de koningspelen. Onze verslaggever probeert duidelijkheid in de materie te krijgen, maar dan wel in normale “mensen”taal.

Vanuit het Rijk blijken er ook steeds minder inkomsten binnen te komen. Zo wordt Purmerend gekort op de rijksbijdrage omdat wij hier in Purmerend niet de onroerende zaakbelasting maximaliseren. Dit was in 2019 goed voor een korting van 700.000 euro.

De gemeenteraad is nu aan zet. Deze zal de opdracht aan het college moeten geven om te komen tot een structureel sluitende meerjarenbegroting. Hierbij kan gedacht worden aan het anders financieren van de 30-30-40 regel rondom bouwen en het eenmalig niet indexeren van subsidies. Ook kan er gedacht worden aan het bijstellen van de onroerendezaakbelasting.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,259FansLike
2,236VolgersVolg
1,588VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.2 ° C
15.6 °
13.3 °
77 %
4kmh
100 %
di
14 °
wo
18 °
do
15 °
vr
17 °
za
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.