18.4 C
Purmerend
vrijdag 21 juni 2024
HomePurmerendSandra slaat eerste paal nieuwbouw Prinsenstichting in Kwadijkerpark

Sandra slaat eerste paal nieuwbouw Prinsenstichting in Kwadijkerpark

Purmerend – Afgelopen vrijdag is de eerste paal van de nieuwbouw in Kwadijkerpark geslagen door Sandra Scheper. Haar lootje werd getrokken door wethouder Harry Rotgans. Sandra was zeer verheugd dat zij in de heimachine mocht klimmen. Door een druk op de knop in de cabine ging de eerste paal de grond in. 

KBK bouwgroep is op Kwadijkerpark gestart met de bouw van 136 woonzorgeenheden voor de cliënten van de Prinsenstichting verdeeld over drie gebouwen. De locaties in het Kwadijkerpark in Purmerend worden gebouwd in cottagestijl, net zoals de andere moderne locaties in het Kwadijkerpark. De locaties worden gasloos gebouwd en worden voorzien van zonnepanelen, zodat ze energieneutraal kunnen functioneren. Ervaringen bij eerdere bouwlocaties zijn gebruikt om van te leren. Zo zijn de deuropeningen breder en zijn er beddenliften ingetekend.

Woonlocatie noordpunt

In de noordpunt van het terrein komt een woonlocatie voor ongeveer 55 cliënten. Dit gebouw krijgt drie woonlagen en zal ook plaats bieden aan enkele dagbestedingsruimten en het eetcafé. Vanuit de locatie hebben cliënten zicht op de nieuwe Groene Hoek, die Prinsenstichting voornemens is in de toekomst te realiseren. Hier komen de kwekerij met moestuin en de belevingstuin. Maar ook de houtzagerij, de boerderij en de speeltuin. De gebouwen krijgen een landelijke stijl, die mooi past bij de cottagestijl van de woonlocatie. Buurtbewoners kunnen ook van de boerderij en speeltuin gebruik maken en biologische groente, planten of hout kopen.

Woonlocaties aan Flevostraat

Op het terrein grenzend aan de Flevostraat komen twee woonlocaties voor ongeveer 80 cliënten. Deze locaties hebben maximaal twee woonlagen. De locaties worden ook in cottagestijl gebouwd maar rondom een binnenhof. De voorzieningen van Kwadijkerpark liggen dichtbij.

Bij de ceremonie van de eerste paal waren 200 mensen aanwezig. Cliënten, ouders/verwanten, medewerkers en relaties. Alle cliënten kregen bij aankomst een gele bouwhelm. Op het podium hielden Ineke Huibregtsen (directeur) en Harry Rotgans (wethouder gemeente Purmerend) een korte toespraak. Cliënt Sandra mocht in de heinstallatie klimmen om de eerste paal te slaan.

De andere cliënten van de Prinsenstichting die zich hiervoor hadden aangemeld, mochten op een rode knop drukken om een bijdrage aan het heien te leveren. Dat werd nog eens aangezet met een toeter en een confettiekanon. Aan het bouwhek hingen vlaggetjes die versierd waren door cliënten die naar de nieuwbouw gaan verhuizen.

Foto’s: Rob KlauckeSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
18.4 ° C
19.4 °
17 °
81 %
0.9kmh
100 %
vr
17 °
za
18 °
zo
21 °
ma
22 °
di
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.