87-jarige Edamse vrouw slachtoffer babbeltruc

Edam – Op zondag 2 juni, omstreeks 15.30 uur, kreeg een 87-jarige in Edam wonende vrouw een onbekende man aan de voordeur. De man vroeg of hij even een pen mocht lenen om berichtje op een papier te schrijven. Hij wilde een bericht achterlaten bij iemand die niet thuis was.

De man liep met de bejaarde vrouw mee de woning in. De vrouw gaf hem een pen mee en wachtte totdat hij de pen zou terug brengen. Toen dat erg lang duurde voelde de vrouw nattigheid. Ze keek in haar portemonnee op tafel en zag dat haar 2 bankpassen waren gestolen. De vrouw belde de politie en haar werd verteld dat er een politieman bij haar thuis zou komen. In de tijd dat ze op de politie wachtte werd ze gebeld door iemand die zei dat de bank gegevens nodig had van de passen om ze te kunnen blokkeren. De bejaarde vrouw gaf desgevraagd telefonisch de pincodes van haar passen.

Vermoedelijk had de vrouw de man aan de telefoon die haar passen had gestolen. Het is nog onbekend of dat er geld van de rekening van de vrouw is opgenomen met behulp van de gestolen passen. Inmiddels zijn de passen geblokkeerd. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Voor meer informatie over babbeltrucs en hoe deze te voorkomen, kijkt u hier:

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*