15 C
Purmerend
zaterdag 15 juni 2024
Home* Edam-Volendam87-jarige Edamse vrouw slachtoffer babbeltruc

87-jarige Edamse vrouw slachtoffer babbeltruc

Edam – Op zondag 2 juni, omstreeks 15.30 uur, kreeg een 87-jarige in Edam wonende vrouw een onbekende man aan de voordeur. De man vroeg of hij even een pen mocht lenen om berichtje op een papier te schrijven. Hij wilde een bericht achterlaten bij iemand die niet thuis was.

De man liep met de bejaarde vrouw mee de woning in. De vrouw gaf hem een pen mee en wachtte totdat hij de pen zou terug brengen. Toen dat erg lang duurde voelde de vrouw nattigheid. Ze keek in haar portemonnee op tafel en zag dat haar 2 bankpassen waren gestolen. De vrouw belde de politie en haar werd verteld dat er een politieman bij haar thuis zou komen. In de tijd dat ze op de politie wachtte werd ze gebeld door iemand die zei dat de bank gegevens nodig had van de passen om ze te kunnen blokkeren. De bejaarde vrouw gaf desgevraagd telefonisch de pincodes van haar passen.

Vermoedelijk had de vrouw de man aan de telefoon die haar passen had gestolen. Het is nog onbekend of dat er geld van de rekening van de vrouw is opgenomen met behulp van de gestolen passen. Inmiddels zijn de passen geblokkeerd. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Voor meer informatie over babbeltrucs en hoe deze te voorkomen, kijkt u hier:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,943FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
15 ° C
15.7 °
14.4 °
81 %
2.7kmh
98 %
za
17 °
zo
16 °
ma
19 °
di
19 °
wo
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.