* A7Purmerend

Verkeershinder op A7 bij Purmerend in juni en juli, extra reistijd circa 10 minuten

Purmerend – Op de A7 bij Purmerend zal vanaf vrijdagavond 21 juni gedurende vier weekenden sprake zijn van verkeershinder. In opdracht van Rijkswaterstaat voert aannemerscombinatie VOC dan onderhoud uit aan de brug van de A7 over het Noordhollandsch Kanaal. Tijdens dit werk is er per rijrichting één rijstrook beschikbaar voor verkeer. Ook de toe- en afritten naar Purmerend (5) en Purmerend Zuid (4) zijn deze weekenden beperkt bereikbaar.

Verkeer wordt ter plaatse omgeleid en moet rekening houden met een extra reistijd tot circa 10 minuten.

Onderhoud brug

Rijkswaterstaat beheert veel bruggen in het Nederlandse snelwegennet. Ook de brug over het Noordhollandsch kanaal valt daaronder. Om deze bruggen in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties en onderhoudswerkzaamheden plaats. Dit geeft tijdelijk verkeershinder, maar zorgt er ook voor dat dit soort bruggen vervolgens weer zo lang mogelijk veilig gebruikt kunnen worden. Rijkswaterstaat probeert hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken. Zo wordt er vaak ’s nachts en in het weekend gewerkt, omdat er dan minder verkeer is. Omwonenden van de brug kunnen enige geluidsoverlast van de werkzaamheden ervaren, ook dit probeert de aannemer zoveel mogelijk te beperken.

Weekenden

Tijdens onderstaande weekenden is er op de A7 bij Purmerend per rijrichting één rijstrook beschikaar. Ook zijn de toe- en afritten naar Purmerend (5) en Purmerend Zuid (4) beperkt bereikbaar. Deze planning kan veranderen bij slecht weer.

–       Vrijdag 21 juni 21.00 uur tot maandag 24 juni 05.00 uur

–       Vrijdag 28 juni 21.00 uur tot maandag 1 juli 05.00 uur

–       Vrijdag 5 juli 21.00 uur tot zaterdag 6 juli 09.00 uur

–       Zaterdag 6 juli 21.00 uur tot zondag 7 juli 09.00 uur

–       Vrijdag 12 juli 21.00 uur tot zaterdag 13 juli 09.00 uur

–       Zaterdag 13 juli 21.00 uur tot zondag 14 juli 09.00 uur

Meer informatie

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van www.rws.nl/werkzaamheden en de borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven. Voor meer informatie kunnen weggebruikers ook bellen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800 – 8002 (gratis, maandag t/m vrijdag: 07.00 – 20.00 uur, zaterdag, zondag en feestdagen: 10.00 – 18.30 uur).

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.