* Middenbeemster

19-jarige man uit Middenbeemster verdacht van ontucht met jonge meisjes

Middenbeemster – Een 19-jarige man uit Middenbeemster wordt verdacht van ontucht met meerdere jonge meisjes. De man zou zowel in Hoorn als in zijn woonplaats Middenbeemster hebben toegeslagen.

Op 30 maart van dit jaar zou de verdachte samen met twee anderen in het Willem Wiesepark in Hoorn ontucht met twee meisjes van 9 jaar hebben gepleegd. Begin juni zou dit opnieuw zijn gebeurd, ditmaal in Middenbeemster met een meisje van 7 en twee meisjes van 8 jaar.

De zaak wordt vanmiddag voor het eerst behandeld in een pro-formazitting voor de Alkmaarse rechtbank.

Update: tijdens de pro-forma zitting vandaag betoogde de verdachte dat hij ontzettend veel spijt had en dat hij dit echt niet had gewild. De verdachte is verstandelijk beperkt volgens zijn advocaat en functioneert hij op een kinderlijk niveau. De verdachte zit momenteel in een jeugdinrichting. De zaak is aangehouden tot november.

Een pro-formazitting is een rechtszaak in het strafrecht die plaats kan vinden voordat de maximale tijd dat een verdachte in voorarrest mag zitten verstrijkt. De zaak wordt door de officier van justitie voor de rechtbank gebracht, maar er vindt geen inhoudelijke behandeling plaats (de zaak is ‘voor de vorm’, naar het Latijnse pro forma).


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.