Regionaal

Opnieuw file op A7 richting Hoorn, verkeer via vluchtstrook

Hoorn – Automobilisten die dachten vandaag af te zijn van de files door de sinkhole in de A7 komen bedrogen uit. De reparatie van het gat is nog in volle gang; op dit moment kan het verkeer zelfs alleen over de vluchtstrook.

De file is op dit moment volgens de ANWB zo’n 29 minuten, maar dat kan zomaar flink oplopen tot dik onder Purmerend als de avondspits begint. Hoe lang de reparatie nog gaat duren is niet duidelijk, maar op een foto is te zien dat het asfalt afgegraven is om het gat zo te repareren.

Rijkswaterstaat bevestigde eerder al dat het niet ging om de Amerikaanse versie van een sinkhole, waar volledige huizen in verdwijnen. Dit sinkhole ontstond door de heftige hoosbuien van de afgelopen dagen, en kan beter beschreven worden als ‘een gat waar veel modder in wegstroomt’.

Automobilisten richting Friesland wordt opgeroepen om via Flevoland (A1 en A6) om te rijden.

Update 16:25 uur: inmiddels is de extra reistijd 48 minuten en staat de file net boven Purmerend Noord.

Foto’s: Inter Visual Studio

Relevant artikel:

Lange file op A7 (Zaandam-Purmerend) door spoedreparatie


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.