Opnieuw file op A7 richting Hoorn, verkeer via vluchtstrook

Foto: Rijkswaterstaat / Weginspecteur Esther

Hoorn – Automobilisten die dachten vandaag af te zijn van de files door de sinkhole in de A7 komen bedrogen uit. De reparatie van het gat is nog in volle gang; op dit moment kan het verkeer zelfs alleen over de vluchtstrook.

De file is op dit moment volgens de ANWB zo’n 29 minuten, maar dat kan zomaar flink oplopen tot dik onder Purmerend als de avondspits begint. Hoe lang de reparatie nog gaat duren is niet duidelijk, maar op een foto is te zien dat het asfalt afgegraven is om het gat zo te repareren.

Rijkswaterstaat bevestigde eerder al dat het niet ging om de Amerikaanse versie van een sinkhole, waar volledige huizen in verdwijnen. Dit sinkhole ontstond door de heftige hoosbuien van de afgelopen dagen, en kan beter beschreven worden als ‘een gat waar veel modder in wegstroomt’.

Automobilisten richting Friesland wordt opgeroepen om via Flevoland (A1 en A6) om te rijden.

Update 16:25 uur: inmiddels is de extra reistijd 48 minuten en staat de file net boven Purmerend Noord.

Foto’s: Inter Visual Studio

Relevant artikel:

Lange file op A7 (Zaandam-Purmerend) door spoedreparatie

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Wat u zegt