20.1 C
Purmerend
woensdag 24 juli 2024
HomePurmerendNieuw elektronisch patiëntendossier voor Dijklander Ziekenhuis; 2 dagen zeer beperkt geopend.

Nieuw elektronisch patiëntendossier voor Dijklander Ziekenhuis; 2 dagen zeer beperkt geopend.

Regionaal – Het Dijklander Ziekenhuis werkt vanaf 1 november met een vernieuwd elektronisch patiëntendossier (EPD). Om met dit systeem van start te kunnen, zijn alle locaties van het Dijklander Ziekenhuis (Hoorn, Purmerend, Enkhuizen en Volendam) op 31 oktober en 1 november zeer beperkt geopend. 

“Het invoeren van dit nieuwe systeem is geen sinecure.”, vertelt Marein van der Torn, KNO-arts en nauw betrokken bij de invoering van het nieuwe elektronisch patiëntendossier. “We zijn anderhalf jaar geleden begonnen met de voorbereidingen. Er is ontzettend hard gewerkt om alles tot in de puntjes voor te bereiden en nu zijn we klaar voor de invoering. Een spannend moment, want het moet technisch allemaal kloppen.”

Beperkt geopend

Om de overgang naar het nieuwe systeem zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen, is besloten om alle locaties van het Dijklander grotendeels te sluiten op 31 oktober en 1 november. Marein van der Torn: “Er zijn (bijna) geen spreekuren, er is geen bloedafname, er worden geen röntgenfoto’s gemaakt en er zijn geen operaties gepland. Patiënten in levensbedreigende situaties kunnen gewoon terecht. Ook voor de patiënten die zijn opgenomen gaat de zorg natuurlijk door. De poliklinieken zijn telefonisch bereikbaar, maar de wachttijd kan oplopen.
Op 1 november beginnen we in de middag op de poliklinieken met een paar afspraken. We hebben expres veel tijd gepland tussen de afspraken, zodat we kunnen wennen aan het nieuwe systeem. Hiermee willen we voorkomen dat de volgende patiënt lang moet wachten.”

Voordelen

De overgang naar het nieuwe systeem brengt natuurlijk voordelen met zich mee. “De grootste winst is dat we vanaf 1 november op alle locaties van het Dijklander Ziekenhuis beschikken over hetzelfde systeem, met dezelfde werkwijze en gegevens. Voorheen werkten we met verschillende systemen. Als patiënten zowel in Hoorn als in Purmerend het ziekenhuis bezochten, moesten ze soms op beide locaties hun medische gegevens doorgeven. En uitslagen van onderzoek moesten eerst door de arts worden opgevraagd. Dat was vreselijk onhandig en hinderlijk voor de patiënt. Straks kunnen we op elke locatie hetzelfde elektronisch patiënten dossier openen en bijwerken. Dus wanneer ik een patiënt doorverwijs naar Purmerend, kan mijn collega daar in het dossier zien wat ik heb genoteerd en welke onderzoeken zijn gedaan.”

MijnDijklander

Een ander groot voordeel is dat vanaf 1 november elke patiënt van het Dijklander Ziekenhuis overal en altijd inzage heeft in zijn, of haar medisch dossier. Via een beveiligde website kan elke patiënt delen van het eigen medisch dossier inzien. Je kan onder andere uitslagen bekijken, behandelverslagen lezen en afspraken inzien. Meer informatie hierover vind je op mijndijklander.nlSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,555VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
20.1 ° C
21.1 °
18.9 °
62 %
0.5kmh
9 %
wo
18 °
do
18 °
vr
21 °
za
20 °
zo
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.