Purmerend

Purmerend op derde plek Schoonste Winkelgebied middelgrote gemeenten

Purmerend – Purmerend is op de derde plek geëindigd in de ranglijst Schoonste Winkelgebied van de middelgrote gemeenten. Het kreeg een rapportcijfer 7.4. Op de eerste plek staat De Fryske Marren (7,6) en op de tweede plek Heerenveen (7.5). 

De onderzochte winkelgebieden in Purmerend waren de binnenstad met een rapportcijfer van 7,2, winkelcentrum Weidevenne met een cijfer van 7,7 en het Gildeplein met een cijfer van 7,3. Andere winkelgebieden in Purmerend zijn niet bezocht. Deze cijfers komen voort uit een enquete die de afgelopen maanden in de winkelgebieden door Nederland Schoon werd gehouden en door observaties van medewerkers van Nederland Schoon. In de gemeente Purmerend hebben 208 mensen de vragenlijst volledig ingevuld. Per winkelgebied waren dat gemiddeld 69 respondenten.

Aangenaam

Ook werd er gevraagd of het in een winkelgebied aangenaam vertoeven is. 6,4% van de geënquêteerden in de binnenstad vindt dat dit winkelgebied niet aangenaam is tegen 74,4% die het juist wel aangenaam vinden. Op winkelcentrum Gildeplein vindt 7,3% het niet aangenaam tegen 56,1% die het juist wel aangenaam vinden. Op winkelcentrum Weidevenne vindt 9,5% het niet aangenaam vertoeven tegen 81% aangenaam.

“Wat ons vooral opvalt en enthousiast stemt, is hoeveel bezoekers de betrokkenheid van gemeenten en winkeliers opmerken en prijzen. Die betrokkenheid is wat ons betreft de sleutel tot zwerfafvalvrije, veilige en aantrekkelijke winkelgebieden.”

Helene van Zutphen | NederlandSchoon

Niet veilig

Ook blijkt uit dit onderzoek dat 2,4% van de geënquêteerden die overdag winkelen in winkelcentrum Weidevenne zich daar niet veilig voelt tegen 97,6% die zich juist heel veilig voelt. In de avonduren gaat het cijfer niet veilig omhoog. 7,1% vindt het in de avonduren in winkelcentrum Weidevenne niet veilig. Voor het Gildeplein vindt 4,9% het in de avonduren niet veilig. Voor de binnenstad geldt dat voor 4,8% van de geënquêteerden.

Grasduinen door de cijfers van de drie onderzochte winkelgebieden in Purmerend kan hier: https://nederlandschoon.databank.nl/jive/report?id=winkelgebieden&input_geo=gemeente_439

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.