112

Purmerenders veroordeeld tot 6 en 7 jaar wegens cocaïne-smokkel Schiphol

Purmerend – De 52-jarige Paul van de W. en de 48-jarige Remon N. zijn veroordeeld tot respectievelijk 6 en 7 jaar gevangenisstraf wegens drugssmokkel. Beide Purmerenders waren in 2015 betrokken bij (de voorbereiding van) meerdere cocaïne-transporten via de luchthaven Schiphol. In dezelfde zaak werden ook straffen uitgedeeld aan een Zandvoortse (3,5 jaar), een man uit Oostzaan (6,5 jaar) en een man uit Amstelveen (15 maanden).

Van De W. was op Schiphol werkzaam als Fysiek Toezichthouder bij de douane. Hij werd omgekocht door ondermeer Remon N. om pakketten met cocaïne door te laten. Zo werd er in oktober 2015 8 kilo ons land in gesmokkeld, verstopt in 96 flessen olijfolie uit Chili. Een transport van 3 kilo vanuit Venezuela was nog in voorbereiding.

Remon N. werd tevens veroordeeld voor de voorbereiding van invoer vanuit Panama en de voorbereiding van uitvoer naar Australië.

De zaak kwam aan het rollen na een anonieme tip over de rol van Van De W.

 

Relevante artikelen:

Celstraffen van 8 jaar geëist tegen 2 Purmerenders

2 Purmerenders verdacht: cocaïnesmokkel en omkoping douaniers

 

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.