* Uitdam112

Zeiljacht raakt gedeeltelijk onder water: drie opvarenden uit het water gehaald

Uitdam – Op het Markermeer heeft de KNRM vanmorgen een reddingsactie uit moeten voeren nadat een zeiljacht gedeeltelijk was gezonken.

De melding kwam aan het einde van de ochtend binnen. Volgens de Kustwacht had het jacht veel last van opkomend water. Terwijl twee reddingsboten van de KNRM onderweg waren naar het jacht verloor de Kustwacht het contact met de melder.

Een schip in de buurt werd gevraagd uit te kijken naar het zeiljacht, maar zag niets. De KNRM trof uiteindelijk drie mensen in het water aan, met reddingsvesten.

De opvarenden zijn uit het water gehaald en door de KNRM naar Uitdam gebracht, waar bij EuroParcs ambulances klaarstonden. Ze hadden het koud, maar maakten het verder naar omstandigheden goed.

Het jacht, dat volgens de KNRM gedeeltelijk onder water ligt, zal geborgen worden door Rijkswaterstaat.

Update:


Foto’s: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.