* ZorgPurmerend

Dijklander Ziekenhuis cancelt geen operaties tijdens landelijke staking dankzij aanlooptijd

Purmerend – Het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn en Purmerend zegt dat er geen operaties gecanceld worden vanwege de landelijke staking op 20 november. Doordat de staking zo ver van te voren is aangekondigd, heeft het ziekenhuis de planning er op kunnen aanpassen. Wel zijn afspraken op verschillende andere afdelingen afgezegd. 

Het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn en Purmerend doet mee aan de eerste landelijke ziekenhuisstaking op 20 november. Op die dag sluiten tientallen ziekenhuizen en revalidatiecentra in het land de deuren voor niet-spoedgevallen. Honderden afdelingen, zoals operatiekamers, radiologie, verpleegafdelingen, facilitaire dienst en laboratoria, worden 24 uur lang gesloten voor niet-spoedeisende zaken. Tijdens de staking wordt een zondagsdienst gedraaid.

Geen operaties afgezegd, wel afspraken

“Maar omdat dit zo ver van te voren is aangekondigd, hebben we hier al rekening mee kunnen houden in de planning. Om die reden werden er bij voorbaat al geen operaties gepland op 20 november. We hebben dus geen operaties hoeven afzeggen”, meldt communicatieadviseur Edy Klaassen van het Dijklander Ziekenhuis aan mediapartner NH-Nieuws.

In totaal zijn er in Hoorn 15 afdelingen die de zondagsdienst draaien, in Purmerend zijn het 11 afdelingen en in Enkhuizen en Volendam zijn de poliklinieken dicht. De patiënten die een afspraak hadden bij deze afdelingen zijn inmiddels allemaal geïnformeerd dat deze niet doorgaat.

Van de medewerkers van het Dijklander zal een aantal deelnemen aan de staking, maar nog wel in het ziekenhuis zijn voor eventuele ondersteuning van zowel de zorg als de actie. Een aantal medewerkers vertrekt ook naar Nieuwegein voor de landelijke actie. Welke acties er concreet plaatsvinden in het Dijklander, is nog niet bekend.

Relevante artikelen:

Dijklander Ziekenhuis doet mee aan landelijke ‘ziekenhuisstaking’ op 20 november

Zondagsdienst in Dijklander Ziekenhuis: “Tweederde van de operaties gaan niet door”

Bron: NH-Nieuws.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.