* nieuwsRegionaal

Maximumsnelheid gaat op 16 maart 2020 omlaag

Noord-Holland – De verlaging van de maximumsnelheid naar 100 kilometer per uur op de Nederlandse snelwegen gaat vanaf 16 maart 2020  in. Dat laat de NOS weten, naar aanleiding van een brief die minister Van Nieuwenhuizen aan de Tweede Kamer heeft geschreven. 

De beslissing kon niet per direct in gaan, omdat er tijd nodig is om alle borden aan te passen, aldus de minister. De nieuwe borden worden waarschijnlijk tussen 12 en 16 maart geplaatst. Daarna is de snelheidsverlaging een feit.

Een aantal weken geleden besloot het kabinet om de snelheid overdag te beperken tot 100 kilometer per uur. Dit besluit werd genomen om de stikstofuitstoot omlaag te krijgen.

Al jaren onder druk

Door de grote hoeveelheid stikstof die neerdaalt door onder meer de uitstoot van de agrarische sector en het verkeer, staat de biodiversiteit in kwetsbare natuurgebieden in Nederland al jaren onder druk.

Nieuws maken kost nou eenmaal geld. En gratis nieuws bestaat niet. Vond u dit een interessant artikel? Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.