18.1 C
Purmerend
vrijdag 24 mei 2024
Home* nieuwsMaximumsnelheid gaat op 16 maart 2020 omlaag

Maximumsnelheid gaat op 16 maart 2020 omlaag

Noord-Holland – De verlaging van de maximumsnelheid naar 100 kilometer per uur op de Nederlandse snelwegen gaat vanaf 16 maart 2020  in. Dat laat de NOS weten, naar aanleiding van een brief die minister Van Nieuwenhuizen aan de Tweede Kamer heeft geschreven. 

De beslissing kon niet per direct in gaan, omdat er tijd nodig is om alle borden aan te passen, aldus de minister. De nieuwe borden worden waarschijnlijk tussen 12 en 16 maart geplaatst. Daarna is de snelheidsverlaging een feit.

Een aantal weken geleden besloot het kabinet om de snelheid overdag te beperken tot 100 kilometer per uur. Dit besluit werd genomen om de stikstofuitstoot omlaag te krijgen.

Al jaren onder druk

Door de grote hoeveelheid stikstof die neerdaalt door onder meer de uitstoot van de agrarische sector en het verkeer, staat de biodiversiteit in kwetsbare natuurgebieden in Nederland al jaren onder druk.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,925FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.1 ° C
19.4 °
16.6 °
71 %
1.8kmh
96 %
vr
18 °
za
18 °
zo
21 °
ma
17 °
di
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.