11.7 C
Purmerend
zondag 26 mei 2024
Home* AfvalBewoners Plateellaan zijn zwerfafval op terrein Lidl spuugzat: "De ratten buitelen over...

Bewoners Plateellaan zijn zwerfafval op terrein Lidl spuugzat: “De ratten buitelen over elkaar heen.”

Purmerend – Bewoners die aan de Plateellaan wonen tegenover de Lidl zijn het spuugzat. De overlast van zwerfafval op het terrein van de Lidl. “Het is gewoon een smerige bende. Blikjes, verpakkingen, zakjes en soortgelijke dingen worden door mensen gewoon op de grond geflikkerd. Het zijn steeds dezelfde soort mensen. Als het een beetje waait krijgen wij alles voor de voordeur.”, zegt bewoner Hans Bakker.

Hans geeft aan dat hij al verschillende keren contact met de gemeente Purmerend heeft gehad maar tot nu toe zonder resultaat. “Ik heb ook al contact gehad met de bedrijfsleider van de Lidl aan de overkant maar die zegt telkens eraan te werken om vervolgens de troep te laten liggen.”

“De ratten buitelen in de ochtenden en avonden over elkaar heen op zoek naar eten.”

“Ook de prullenbakken op hun eigen terrein puilen heel vaak uit en worden niet geleegd. Als de Lidl hier niets aan gaat doen dan kom ik binnenkort met mijn groene kliko naar binnen rijden en deponeer ik daar al mijn afval.”, zegt Hans strijdvaardig.

Ook ratten blijken een probleem te zijn. “De ratten buitelen in de ochtenden en avonden over elkaar heen op zoek naar eten. Logisch want dat is niet zo moeilijk op dat terrein.”, zegt Hans. “Ook heb ik begrepen dat er meer klachten over de rotzooi op het terrein zijn neergelegd bij de gemeente. Ik wil hier gewoon een oplossing voor.”

De gemeente laat weten bezig te zijn met de materie en dat er serieus aan wordt gewerkt. Woordvoering van Lidl heeft tot op dit moment niet gereageerd op onze verzoeken tot een reactie.

De 25 meter regel

De 25-meter regel houdt in dat een ondernemer zo vaak als nodig het zwerfafval (etenswaren, verpakkingen of andere materialen) in een straal van 25 meter vanaf de voordeur van zijn zaak moet verwijderen. Deze 25-meter regel is al sinds 2008 van kracht, maar veel gemeenten en ondernemers zijn hier niet van op de hoogte of gaan hier verschillend mee om. 

Update:

Lidl reageert op overlast zwerfafval op hun terrein: “Wij gaan maatregelen nemen.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,929FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
11.7 ° C
12.8 °
10.6 °
79 %
1.8kmh
4 %
zo
19 °
ma
17 °
di
18 °
wo
17 °
do
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.