PurmerendSport

Darter Van der Voort uit Purmerend naar WK: ”Als ik Barney tegenkom, gun ik hem niks”

Purmerend – Maandag 16 december zal Vincent van der Voort aantreden voor zijn eerste wedstrijd in het WK darts tegen Keane Barry. De Purmerender kijkt uit naar het darttoernooi van het jaar, maar: “Het is een loodzware loting.”

In de eerste wedstrijd treft de pijlsnelle darter de pas zeventienjarige Ier. ”Het is een jongen die ik helemaal niet ken. Hij schijnt een groot talent te zijn, dus ik ga komende week nog even op internet kijken hoe hij speelt.”

Topfit zal ik nooit meer worden, maar het ziet er goed uit op dit moment.

Als Van der Voort de eerste ronde doorkomt, dan is zijn tegenstander voor de tweede ronde ook al bekend. ”Mocht ik winnen dan kom ik tegen Dave Chisnall en dat is iemand die het laatste jaar gewoon echt heel goed in vorm is. Het is gewoon een loodzware loting”, vertelt de Purmerender.

Barney

In het geval dat The Dutch Destroyer dan ook Chisnall weet uit te schakelen, is er een goede kans dat hij in de derde ronde tegen vriend Raymond van Barneveld moet. Voor Van der Voort zou dit een speciale wedstrijd zijn: ”Als hij dan toch tegenover mij staat gun ik hem niks, zo werkt dat. Uiteindelijk ga je dan toch voor jezelf. Hij heeft een fantastische carrière gehad en hij is een fantastische speler, maar als hij tegenover mij staat kies ik toch echt voor mezelf.”

Tegen wie Van der Voort ook speelt, uiteindelijk focust hij zich toch voornamelijk op zichzelf. ”Het heeft geen zin om me met de tegenstander bezig te gaan houden. Ik moet gewoon zorgen dat ik zelf zo goed mogelijk aan de start verschijn.” In de afgelopen jaren kampte de darter vaak met rugblessures. “Topfit zal ik nooit meer worden, maar het ziet er goed uit op dit moment. Ik heb niet overdreven veel last en het hindert mij niet bij het spelen, dus dat is erg fijn.”

Het wereldkampioenschap in Londen begint op vrijdag 13 december. De eerste wedstrijd van Vincent van der Voort is op maandag 16 december om 22.10 uur.

William Hill World Darts Championship 2019/20 @ Ally Pally

The sport’s biggest tournament will be held at the Palace in London from December 13 2019 to January 1 2020, when the first World Champion of the New Year will lift the coveted Sid Waddell Trophy. Come early for award winning street food in the Fans Village, open 90 minutes before the start of the session.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.