* auto

Wat houdt de APK-keuring in?

Wanneer moet mijn auto APK-gekeurd worden? Benzineauto’s van na 1 januari 2005 moeten na 4 jaar voor het eerste gekeurd worden. De volgende 2 APK-keuringen zijn dan na 2 jaar. Daarna moet de auto elk jaar gekeurd worden. Auto’s van na 1 januari 2005 met een dieselmotor, die vaak meer kilometers rijden, moeten na 3 jaar voor het eerst gekeurd worden, en daarna elk jaar. Auto’s van na 1 januari 2005 met een benzinemotor moeten na 4 jaar voor het eerst gekeurd worden en daarna jaarlijks. Alle auto’s van voor 1 januari 2005 en niet ouder dan 30 jaar moeten na 3 jaar voor het eerst gekeurd worden en vervolgens, net als de diesel regeling elk jaar APK-gekeurd worden. Auto’s van 30 jaar of ouder moeten om het jaar APK-gekeurd worden, voor auto’s van voor 1 januari 1960 geldt geen APK-plicht.

• Veilig de weg op
• Onderhoud

Wat houdt de APK keuring in?

De keurmeester van AutoCrew voert een uitgebreide APK-check uit, volgens de keuringseisen van de RDW. De auto moet voldoen aan de veiligheidseisen en milieueisen zoals de RDW die bepaald heeft. Hierbij wordt de hele auto aan een nauwgezette inspectie onderworpen, waaronder: de carrosserie, verlichting, banden en ophanging, motor en aandrijfsysteem, stuurinrichting, het remsysteem en het interieur.

APK goedkeur of APK afkeur

Voldoet jouw auto aan alle wettelijke eisen, dan keurt de AutoCrew-keurmeester hem goed. Zijn er aandachtspunten, bijvoorbeeld een band die op korte termijn aan vervanging toe is, dan adviseren wij je hierover. Voldoet jouw auto niet aan de wettelijke eisen, omdat bijvoorbeeld de banden te ver versleten zijn of jouw auto voldoet niet aan de emissie-eisen, dan overleggen wij met jou over welke reparatie noodzakelijk is en wat de kosten hiervoor zijn.

Wat kost een APK?

Je zal ze vaak gezien hebben: bedrijven die adverteren met goedkope APK-keuringen, soms zelfs voor nog geen 15 euro. Niet zelden loopt dat bedrag uiteindelijk op tot een veelvoud daarvan, door allerlei ‘extra’ kosten. AutoCrew stunt niet met prijzen, maar biedt een betaalbare APK-keuring zonder verborgen kosten, uitgevoerd door goed opgeleide keurmeesters en gebruikmakend van de beste testapparatuur. Bij AutoCrew weet je waar je aan toe bent.

APK afspraak

Moet jouw auto gekeurd worden en wil je een nieuwe APK, tegen heldere voorwaarden en met de zekerheid van een perfect uitgevoerde autokeuring? Maak dan nu een afspraak bij de AutoCrew garage in jouw omgeving, GP Car Tech.
Ga naar www.gpcartech.nl en maak eenvoudig een afspraak.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.