* VRZW112

Forse stijging incidenten brandweer en ambulance in Zaanstreek-Waterland tijdens jaarwisseling

Zaanstreek / Waterland – Brandweer en ambulancedienst hebben zich goed voorbereid op oud en nieuw. Het was dit jaar drukker dan het voorgaande jaar maar betroffen veel kleine incidenten.

De ambulancedienst maakt melding van een drukke maar beheersbare jaarwisseling. Er waren 107 ambulanceritten tegen 91 vorig jaar. Er is 78 keer een beroep gedaan op de brandweer (tegen 51 incidenten tijdens de vorige jaarwisseling). Het zwaartepunt lag hierbij ook dit jaar op container-, afval- en buitenbranden. Dit was 63 keer het geval. In Purmerend rukte de brandweer 21 keer uit tegen 9 keer tijdens de jaarwisseling 2018/2019.

Volgens vice-voorzitter Don Bijl van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland waren er geen grootschalige incidenten die heel veel inzet hebben gevraagd.

Dichte mist

De jaarwisseling werd gekenmerkt door een dichte mist. Het KNMI en Rijkswaterstaat informeerden inwoners over de weersomstandigheden. De hulpverleners zijn hierover geïnformeerd en werden verzocht hun veiligheid in acht te houden bij het aanrijden op incidenten. De situatie werd gemonitord door de Veiligheidsregio.

Agressie tegen hulpverleners

Er zijn op dit moment in Zaanstreek-Waterland geen aangiftes gedaan van agressie tegen hulpverleners van de brandweer en ambulancedienst.

De in dit bericht gegeven cijfers zijn voorlopig en betreffen een eerste sfeerbeeld.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.