2.4 C
Purmerend
vrijdag 8 december 2023
HomePurmerendRekening stadsverwarming iets lager dan in 2019

Rekening stadsverwarming iets lager dan in 2019

Purmerend – Gebruikers van de stadsverwarming betalen in 2020 iets minder dan vorig jaar. Hoeveel lager de rekening uitvalt is afhankelijk van het verbruik en kan variëren van enkele euro’s tot een bedrag van meer dan 200 euro op jaarbasis.

Op 20 december maakte de Autoriteit Consument en Markt (ACM) de maximale prijzen voor leveranciers van stadsverwarming bekend. Aan de hand van deze cijfers bepaalt SVP haar tarieven.

SVP berekent in 2020 het maximale tarief per GJ door aan haar klanten. Ook de maximale huurprijs per afleverset wordt in rekening gebracht, hoewel deze lager is dan in 2019. Wel belast SVP aanzienlijk minder vastrecht door dan is toegestaan volgens ACM.

Huishoudens die veel gebruiken en een afleverset hebben die eigendom is van SVP gaan er het meeste op vooruit. Voor kleine verbruikers met een eigen afleverset is het voordeel minimaal, hun rekening zal enkele euro’s per jaar lager worden, dankzij de eenmalige korting van 33 euro vanuit de gemeente.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,742FansLike
2,525VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
2.4 ° C
3 °
1.7 °
77 %
6.7kmh
100 %
vr
8 °
za
9 °
zo
10 °
ma
10 °
di
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.