Purmerend

Rekening stadsverwarming iets lager dan in 2019

Purmerend – Gebruikers van de stadsverwarming betalen in 2020 iets minder dan vorig jaar. Hoeveel lager de rekening uitvalt is afhankelijk van het verbruik en kan variëren van enkele euro’s tot een bedrag van meer dan 200 euro op jaarbasis.

Op 20 december maakte de Autoriteit Consument en Markt (ACM) de maximale prijzen voor leveranciers van stadsverwarming bekend. Aan de hand van deze cijfers bepaalt SVP haar tarieven.

SVP berekent in 2020 het maximale tarief per GJ door aan haar klanten. Ook de maximale huurprijs per afleverset wordt in rekening gebracht, hoewel deze lager is dan in 2019. Wel belast SVP aanzienlijk minder vastrecht door dan is toegestaan volgens ACM.

Huishoudens die veel gebruiken en een afleverset hebben die eigendom is van SVP gaan er het meeste op vooruit. Voor kleine verbruikers met een eigen afleverset is het voordeel minimaal, hun rekening zal enkele euro’s per jaar lager worden, dankzij de eenmalige korting van 33 euro vanuit de gemeente.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.