23.9 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
Home* ZorgDe Woonplek: nieuwe voorziening voor complexe problematiek bij het Leeghwaterpark

De Woonplek: nieuwe voorziening voor complexe problematiek bij het Leeghwaterpark

Purmerend – Het college is van plan om een nieuwe voorziening te realiseren voor mensen met multi-complexe problemen. De plek zal een stabiele huisvesting met 24-uurs begeleiding aan deze doelgroep bieden. De gemeente heeft hiervoor een locatie achter de SVP hulpcentrale tegen het Leeghwaterpark in gedachten.

Politie en zorgverleners vragen al lange tijd om een voorziening voor mensen waarvoor nu geen passend woon/zorgaanbod is. Het gaat om een doelgroep met verschillende vormen van complexe problemen zoals verslaving, psychiatrie, gedragsstoornissen en/of crimineel gedrag. Vaak veroorzaken deze mensen overlast in de huidige omgeving waar zij wonen.

“Het unieke van De Woonplek is de 24-uursbegeleiding, terwijl de overige vormen van hulp ambulant zullen worden aangeboden. De voorziening is gericht op stabiliteit, niet op uitstroom”, vertelt wethouder Kroese.

De basis van De Woonplek zijn de units zoals deze ook gebruikt worden bij de tijdelijke woningen. De hoeveelheid units is nog niet zeker en afhankelijk van de noodzaak van een centrale ruimte. Op de locatie aan het park is ruimte voor een maximum van 20 units.

Omwonenden en bedrijven in een straal van 500 meter rondom de voorziening ontvangen vandaag of morgen een informatiebrief van de gemeente. Op 21 en 23 januari kunnen belanghebbenden of belangstellenden in gesprek met de gemeente over de plannen. De raad neemt in februari een beslissing over de plannen van het college.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

10 REACTIES

 1. @Mario schreef:
  15 januari 2020 om 16:53

  “Waarom niet naast nieuwe politieburo”; wist niet eens dat het pand aan de Component 96 (Laatste vraagprijs€ 2.395.000 kosten koper) aangekocht was voor de Politie.
  https://www.stadspartijpurmerend.nl/veiligheid/politiebureau-gaat-verhuizen-naar-baanstee-oost.html

  Burgemeester Don Bijl laat weten, dat op 22 juli 2019 de formele overdracht heeft plaatsgevonden maar de ingebruikname van het pand zal overigens, o.a. in verband met noodzakelijke verbouwingen, nog minimaal 1,5 jaar op zich laten wachten.

  Kost ook een bult geld, daar willen de “hoge heren” niet omgeven worden door mensen met multi-complexe problemen. De mensen met multi-complexe problemen moeten gehuisvest worden in de buurt van het plebs, bij kinderdagverblijf, sperltuin, zwembad etc.

  Niet in de buurt van ambtenaren, politie e.d.

 2. Waarom niet naast nieuwe politieburo, zoiets ga je toch niet in de buurt zetten van huizen. Kinderspeelplaats en plek waar elke dag vele kinderen langs fietsen. Tevens onder de brug al plek waar veel drugs gebruikt wordt en gedeald. Echt weer door stelletje ambtenaren naar gekeken onder aanvoering van een pvda wethouder

 3. Doe het lekker op een braakliggend terrein, ver van de bewoonde wereld. Ikzelf denk dat een verkapte woonunits wordt voor asielzoekers. Let op mijn woorden. Dat wordt mettertijd een AZC!!!

 4. Iedereen heeft het over de speeltuin en het zwembad, ziekenhuis en de skatebaan. Maar er zit ook nog een kinderdagverblijf voor hele kleine kindjes van 0 tot 4 jaar. Deze locatie is zeer ongeschikt.

 5. Een prima plek voor tijdelijke bewoning, maar dan voor onze jongeren die de eerste 10-15 jaar nog niet in aanmerking komen voor een huis en die ook geen mogelijkheid hebben om er een te kopen. Schandalig!!!! Zet deze opvang op een industrieterrein, daar is dan geen overlast voor bewoners en kan er waarschijnlijk ook veel beter controle worden uitgevoerd (geen donkere plekken, bossages etc.) Zie hier weer het resultaat van de zogenaamde knappe kopen (net zoals op het werk) die beslissen zonder overleg met degene die er mee te maken krijgen, in dit geval de bewoners in de omgeving. Je zal maar zo’n dure nieuwbouwwoning gekocht hebben langs de Where! Nou mijn wandeling langs het Oudelandsdijkje kan ik wel vergeten, je denkt toch niet dat deze mensen 24 uur aan de hand worden gehouden? Is daar trouwens wel personeel voor? In de zorg, psychologische hulp, jeughulp etc. is er toch ook een tekort aan mensen? Maar hiervoor is genoeg adequaat personeel te vinden voor 24 uurs opvang? En dan de speeltuin, kinderboerderij, zwembad, park, is het wachten op een incident met een vervelende afloop? Waar woont dhr. Kroese zelf eigenlijk? Misschien is daar nog een goede plek voor deze opvang.

 6. Wij wonen in de buurt en ik garandeer je dat geen enkele lokale politieke partij die hiervoor stemt ooit nog een stem van ons ontvangt.

 7. Buiten de locatie, die wel erg ongelukkig gekozen is, direct in de omgeving van de speeltuin, het zwembad, skatebaan, (dure) nieuwbouw etc. kiest de Gemeente ook nog voor units zoals deze ook gebruikt worden bij de tijdelijke woningen. De hoeveelheid units is nog niet zeker en afhankelijk van de noodzaak van een centrale ruimte. Op de locatie aan het park is ruimte voor een maximum van 20 units.

  Nog niet het benul hebben om dan een definitieve locatie met definitieve bebouwing te onderzoeken en te bouwen. Bijvoorbeeld aan de rand van Weidevenne (de wijk is ook al buiten schot gebleven v.w.b. de tijdelijke 200 woningunits die nu gerealiseerd worden).

  Heerlijk (maar niet heus) voor de mensen in de buurten die op deze locatie aansluiten: die hebben al overlast van de vele festivals in het Leeghwaterpark (oeps, kunnrn die dadelijk nog wel?), worden al geconfronteerd met de tijdelijke woonunits en dadelijk nog een “probleempje” extra (want die mensen worden níet opgesloten hè).

 8. Op het nieuwe industrieterrein is er meer dan genoeg plek, plaats het lekker daar en niet in een woonwijk! Politie wordt daar toch ook gevestigd dan heeft niemand er last van en de politie kan de boeven zo inrekenen.

 9. Meest geschikte locatie is voor het gemeentehuis. Dan weet je zeker dat er toezicht is. Nu voor een ziekenhuis, speeltuin en zwembad, roschaatsbaan is het meest domme wat ik bij de gemeenteraad heb zien gebeuren. En jawel er worden stommiteiten te over gemaakt in ons gemeentehuis. Nu wordt de stommiteit begaan in samen werking met politie en zorgverlening.
  Zijn de mensen die op dit idee zijn gekomen niet rijp voor een zorginstelling. Ze geven toch blijk van een verstandelijke beperking. En verward gedrag

 10. En dan over een jaar afvragen waar het mis ging toen er iemand in het park is aangevallen of lastig gevallen…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
23.9 ° C
25.6 °
22.2 °
64 %
1.3kmh
89 %
do
24 °
vr
27 °
za
28 °
zo
24 °
ma
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.