18.3 C
Purmerend
zaterdag 13 april 2024
Home* Den IlpVader en zoon uit Den Ilp voor de rechter na verven papegaaien

Vader en zoon uit Den Ilp voor de rechter na verven papegaaien

Den Ilp – Een vader en zoon uit Den Ilp hebben zich gisteren moeten verantwoorden voor de rechter. Het bedrijf van de twee mannen zou papegaaien hebben geverfd zodat deze makkelijker geëxporteerd konden worden. Ook zou het bedrijf certificaten voor de export van de dieren hebben vervalst.

Door de gele band van geelvleugelara’s te kleuren, lijkt dit soort op de groenvleugelara. De groene variant van deze papegaaiensoort mag, in tegenstelling tot zijn gele broertje, wel worden geëxporteerd naar landen als Taiwan. Volgens het OM gaat het om tenminste 13 geverfde exemplaren.

Ook moest het bedrijf verantwoording afleggen voor het kleuren van de snavels van 28 beschermde geelkopamazones. Deze leken hierdoor geelvoorhoofd-amazonepapegaaien te zijn, waarvoor minder strenge exportregels gelden.

Verder stelt het OM dat er is gesjoemeld met documenten die nodig zijn voor de export van vogels. Certificaten over de gezondheid van de dieren bleken afkomstig van een niet bestaande dierenarts op een niet bestaand adres in Den Haag.

De zoon is de hoofdverdachte in de zaak. Hij hoorde een jaar gevangenisstraf tegen zich eisen. Bij de vader vraagt het OM om een taakstraf van 30 uur en een geldboete van 7500 euro.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,872FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.3 ° C
19.5 °
16.7 °
71 %
7.2kmh
100 %
za
19 °
zo
11 °
ma
9 °
di
10 °
wo
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.