Purmerend

Burgemeester Purmerend sluit woning na aantreffen handelsvoorraad softdrugs

Purmerend – Burgemeester Bijl heeft op 2 maart 2020 een woning aan de Wrongelstraat voor negen maanden gesloten. In de woning heeft de politie op 16 januari 2020 bij een inval een handelshoeveelheid softdrugs aangetroffen.

De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van een woning. Dit mag alleen voor bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik. Het besluit van burgemeester Bijl betekent dat de huidige bewoners en anderen de woning voor negen maanden niet mogen betreden. Op de woning die gesloten is, zijn posters geplakt met de tekst “verzegeld” en “drugspand gesloten”.

“De sluiting is bedoeld om de bekendheid van de woning als drugspand te doorbreken en de openbare orde te herstellen. Drugshandel, drugsoverlast en drugsproductie vormen namelijk een ernstige inbreuk op de openbare orde en leiden tot een onveilige en onprettige leefomgeving en worden daarom niet getolereerd in Purmerend.”, schrijft Burgemeester Bijl. “De tijdelijke sluiting is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan overlast en drugshandel, maar ook om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen. Elke inwoner van de gemeente Purmerend moet zich veilig voelen in de eigen leefomgeving. Daarom is het belangrijk dat inwoners verdachte situaties, bijvoorbeeld (vermoedens van) drugshandel en hennepkwekerijen blijven melden.”

Tags

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Tsja, dat weet je: alleen een beperkte voorraad voor eigen gebruik wordt gedoogd in een woning.

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....
Powered by
%d bloggers liken dit: