14.5 C
Purmerend
zaterdag 13 juli 2024
HomeBeemsterMelden groepsvorming mogelijk in Mijn Gemeente-app

Melden groepsvorming mogelijk in Mijn Gemeente-app

Purmerend / Beemster – Vanaf nu is het mogelijk om in de Mijn Gemeente-app een melding te doen van groepsvorming op straat. Verreweg de meeste inwoners van Purmerend en Beemster houden zich aan de geldende maatregelen om het coronavirus terug te dringen. Mensen spreken elkaar hier ook op aan. Mocht dit niet kunnen, bijvoorbeeld omdat iemand zelf niet naar buiten wil of kan, dan is er nu de mogelijkheid om dit via een app te melden.

Afgelopen maandag zijn de maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen aangescherpt vanuit de Rijksoverheid. Voor iedereen op straat geldt de regel om minimaal 1,5 meter afstand te houden van anderen. Eén van de aanscherpingen houdt in dat burgemeesters gebieden kunnen aanwijzen waar groepsvorming verboden is. Het kan gaan om parken, stranden of wijken. Bij groepen van 3 of meer die geen anderhalve meter afstand houden, wordt gehandhaafd. Personen in hetzelfde huishouden, zoals gezinnen, en kinderen (jonger dan 12 jaar) zijn hiervan uitgezonderd.

Rechtstreeks naar Handhaving

De meeste meldingen in de Mijn Gemeente-app komen terecht bij het KlantContactCentrum van de gemeente. Tijdens kantooruren zorgen de medewerkers van het KCC ervoor dat deze meldingen opvolging krijgen. In de app is vanaf nu ook de categorie Corona te zien, waarbij inwoners groepsvorming kunnen melden. Zo’n melding komt rechtstreeks bij medewerkers van Handhaving, die daar vervolgens werk van kunnen maken, ook ‘s avonds. Behalve groepsvorming kunnen inwoners ook overige overtredingen van de maatregelen melden. De gemeente maakte eerder rond de jaarwisseling al gebruik van deze mogelijkheid. Toen konden inwoners vuurwerkoverlast via de app rechtstreeks bij Handhaving melden.

Contact met de gemeente

De gemeente werkt sinds een klein jaar met de Mijn Gemeente-app. De app is een extra mogelijkheid om meldingen te doen. Eerder was dit al mogelijk via telefoonnummer (0299) 452 452, per mail naar [email protected], via WhatsApp (06) 222 46 060 of via sociale media.

Installeer de Mijn Gemeente-app

De app is gratis en beschikbaar voor iOS/Apple en Android. Download de app:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

4 REACTIES

 1. Bella:
  Ik deel 100% je mening.
  Als kind van zwaar getraumatiseerde oorlogsslachtoffers weet ik wat de Gemeente Purmerend/Beemster anno 2020 “klikken noemt maar 80 tot 75 jaar terug gewoon “verraden” werd genoemd met mensen kan doen.

  Ik volg keurig netjes de regels m.b.t. Corona op maar je hoeft maar iemand in je omgeving te hebben die een pl**rishekel aan je heeft en je bent bij Handhaving zwaar de l*l.
  Want voor klik-meldingen heeft Handhaving 24/7 tijd (gut voor een gevaarlijke verkeerssituatie hebbrn ze ruim 26 uur nodig alvorens in actie te komen……)

  Maar het opperhoofd van deze Gemeente wel zeuren en zeveren dat de burger respect moet opbrengen voor ambtenaren danwel ambtenaren respectvol moet “bejegenen” (=behandelen, zich op de ene of andere wijze ten opzichte van iemand of iets gedragen).

  Neen, die klik-lijn maakt meer kapot dan de Gemeente lief is.

  De gemiddelde burger volgt braaf de regels m.b.t. Corona-virus én dát zouden álle burgers moeten doen!

  Van deze actie krijg ik een unheimisch gevorl dat mij doet vermoeden dat tegenvallende opbrengsten t.g.v. Corona van de Gemeente Purmerend zo enigszins gecompenseerd moeten worden (ik hoop dat ik het mis heb, maar iets zegt me dat ik er niet zo heel ver naast zit).

 2. Dit gaat wel heel ver!! Het melden van groepsvorming. Hebben we niks geleerd van de tweede wereldoorlog, daar kregen mensen geld als ze melden waar Joden zaten…
  Purmerend, dit lijkt me een slechte zaak!!

 3. Gewoon je gezonde verstand gebruiken en de richtlijnen van RIVM opvolgen.
  Tuurlijk, het is str*ntvervelend, maar eenieder móet.
  Blijf zoveel mogelijk thuis. 

  Ga je toch naar buiten: wees respectvol tegen elkaar.

  Deze “klik-app” vind ik idioterie ten top.
  Mensen klikken niet altijd met goede bedoelingen en worden daarom klikspaan genoemd.
  Dat is een scheldwoord voor een persoon die verklikt wat een ander gedaan heeft of doet, bijvoorbeeld aan de werkgever, de collega’s of andere gezagdragers.
  De klikspaan probeert daar zelf mee in een goed blaadje te komen. 
  Bah, bah……….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,957FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.5 ° C
15.1 °
13.9 °
84 %
1.3kmh
96 %
za
16 °
zo
18 °
ma
23 °
di
20 °
wo
24 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.