21.3 C
Purmerend
zondag 21 juli 2024
HomeInformatiefEen carrièreswitch maken in Purmerend doe je zo!

Een carrièreswitch maken in Purmerend doe je zo!

Denk jij er al een hele tijd aan om van baan te wisselen? Misschien een andere functie of zelfs een hele nieuwe branche uitproberen? Het is dan helemaal zo gek nog niet om er gewoon voor te gaan, maar dit is natuurlijk wel een uitdagende stap. Om je een handje te helpen lees je hieronder hoe je dit aan kunt pakken. Bekijk het dus gauw!

Zet de plus en minpunten op een rij

Voordat je een carrièreswitch maakt is het belangrijk dat je wat zelfvertrouwen op doet. Het is iets immers waar je goed over na moet denken. Het is daarbij handig om dat een beetje te structureren. De makkelijkste manier om dat te doen is door je gedachten op een (virtueel) papier te zetten. Schrijf zowel de pluspunten als de minpunten van je carrièreswitch uit en ga door totdat je echt geen plus of minpunten meer kunt bedenken. Deze kun je vervolgens goed tegen elkaar afwegen. Uiteindelijk mag je zelf bepalen of deze lijst de doorslag geeft, maar je hebt in ieder geval aan alle gevolgen gedacht!

Zoek een fijn uitzendbureau

Vervolgens is het vinden van een goed uitzendbureau eigenlijk één van de beste keuzes die je kunt maken. Bij een uitzendbureau heb je namelijk de meeste kans dat je op korte termijn een baan vindt in een voor jou onbekend gebied. Daarnaast kun je hier ook veel vragen stellen over de mogelijkheden die er voor jouw wens beschikbaar zijn. Kijk dus of er een goed uitzendbureau is waar je terecht kunt en ga zo op zoek naar jouw nieuwe baan!

Spring in het diepe

Heb je een functie gevonden die aansluit op wat je graag wilt? Neem dan gewoon het risico en spring in het diepe! Je hebt er immers goed over nagedacht en daarna flink gezocht naar hetgeen je het liefst zou vinden. Het is dan tijd om er ook daadwerkelijk voor te gaan, want hier heb je het allemaal voor gedaan.

Regel je ontslag goed

Zeg uiteraard ook je oude baan op. Eventueel kun je hulp inroepen via outplacement Purmerend, zodat je zeker weet dat dit goed verloopt. Ze zullen je niet kunnen vasthouden bij je oude werkgever, maar zorg wel dat je netjes afscheid neemt. Zo begin je met een schone lei aan je nieuwe carrière. Alvast heel veel succes en vooral heel veel plezier toegewenst bij je nieuwe baan!Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,965FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
21.3 ° C
22.8 °
20 °
73 %
1.8kmh
78 %
zo
22 °
ma
21 °
di
20 °
wo
20 °
do
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.