PurmerendWheermolen

Wijkvernieuwing Wheermolen-Oost start met renovatie flat D’Rode Garrels

Purmerend – Intermaris werkt samen met de gemeente aan een Globaal Ontwikkelplan voor de wijk Wheermolen-Oost. In dit plan staan de kansen voor de wijk op het gebied van onder meer wonen, wegen en groen. De flat in de Rudolf Garrelsstraat, in de volksmond D’Rode Garrels is de eerste flat in een reeks vernieuwingen voor de wijk.

Wheermolen-Oost bestaat meer dan 50 jaar en is toe aan vernieuwing. Zowel de woningen van Intermaris als het openbaar gebied, de riolering en bepaalde voorzieningen waaronder het winkelcentrum, zijn toe aan een opknapbeurt. Intermaris wil onder meer twaalf galerij- en laagbouwflats in Wheermolen-Oost vernieuwen.

Samen met de Bewonersgroep van de flat werkte Intermaris intensief samen aan een Sociaal Plan voor alle bewoners. Als minimaal 70% van de huurders akkoord gaat met het Sociaal Plan en de voorgestelde werkzaamheden, kan de aannemer in de tweede helft van dit jaar aan de slag.

Artist impression van de plint van de flat:

in de onderste rand van de flat komen twaalf nieuwbouw appartementen in het middenhuursegment

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.