Purmerend

Nachtopvang niet meer terug op de Wagenweg

Purmerend – Begin april 2020 is de nachtopvang aan de Wagenweg tijdelijk gesloten wegens ongedierte. De situatie is inmiddels onder controle maar de wethouder laat in een brief aan de gemeenteraad weten dat het pand niet meer wordt ingezet als nachtopvang.

“De huidige kwetsbaarheid van deze situatie ervaren wij als zeer ongewenst. Derhalve is besloten om het pand aan de Wagenweg niet meer in te zetten als nachtopvang.”

Voorlopig zijn de gebruikers van de nachtopvang deels ondergebracht in de Zeevangstraat en deels bij Concordia aan de Koemarkt in Purmerend. “Deze manier van organiseren geeft meer zekerheid en we komen tegelijkertijd tegemoet aan het welzijn van zowel de gebruikers als de begeleiders van de nachtopvang.”, schrijft de wethouder.

Komende periode wordt er toegewerkt naar het organiseren van de volledige nachtopvang op de Zeevangstraat, zoals ook buiten Coronatijd de bedoeling was. De snelheid waarmee dit gepaard gaat, is afhankelijk van een aantal punten:

  • De opvangmogelijkheden overdag, rekening houdend met de huidige geldende RIVM voorwaarden. De inloop op de Zeevangstraat biedt op werkdagen van 8.00 tot 13.00 uur ruimte voor maximaal 6 personen.
  • Verbouwingswerkzaamheden; deze kunnen doorgang vinden met gebruik van de kamers door een beperkt aantal personen.
  • Mogelijke uitstroom of doorstroom naar een andere plek.

Vooralsnog is er een vaste groep mensen die van de nachtopvang gebruikt maakt. Bij nieuwe aanmeldingen wordt op maat gekeken wat er nodig is. In geval van ziekte (Corona) bestaan mogelijkheden tot quarantaine op de Zeevangstraat.

Relevant artikel:

Gemeente sluit nachtopvang aan de Wagenweg wegens ongedierte –

Purmerend – De gemeente heeft de nachtopvang aan de Wagenweg gesloten. Sinds enige tijd is sprake van (verergerde) overlast van ongedierte in het pand. Ondanks verschillende pogingen om aanwezig ongedierte te bestrijden is het tot op heden niet gelukt om het onder controle te krijgen. “Omdat we deze situatie …

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.