Purmerend

Purmerends Museum weer open vanaf 2 juni

PURMEREND – Na een sluiting van ruim twee maanden opent het Purmerends Museum op dinsdag 2 juni weer de deuren voor het publiek. Een week eerder, op dinsdag 26 mei, gaat de Museumwinkel al open via de ingang aan de Peperstraat 35.  

Het museum heeft alle voorzorgsmaatregelen genomen zodat bezoekers op een veilige manier de locaties en tentoonstellingen kunnen bezoeken. Allereerst worden op 26 mei de deur van de VVV|Museumwinkel geopend. Op dinsdag 2 juni mag ook het museum weer open. Een geadviseerde route door het museum moet voorkomen dat bezoekers elkaar onnodig passeren.  

Op 2 juni is ook eindelijk de tentoonstelling “De vergeten oorlog, Indische verhalen” te zien. Deze tentoonstelling zou oorspronkelijk op 3 april geopend worden. Daarnaast is nog tot en met 28 mei de expositie met werk van tekenaar en schilder Maarten Oortwijn te zien. Vanaf 3 juli kun je griezelen met de tentoonstelling Draken, spinnen en andere monsters. Een tentoonstelling voor jong en oud.  

Tijdelijke exposities

De vergeten oorlog. Indische verhalen 2 juni t/m november 2020 In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd en er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Om dit te markeren is het landelijke project 75 jaar vrijheid opgezet, waar ook het Purmerends Museum aan meedoet met de tentoonstelling De vergeten oorlog.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.