11.7 C
Purmerend
donderdag 23 maart 2023
HomePurmerendPurmerends Museum weer open vanaf 2 juni

Purmerends Museum weer open vanaf 2 juni

PURMEREND – Na een sluiting van ruim twee maanden opent het Purmerends Museum op dinsdag 2 juni weer de deuren voor het publiek. Een week eerder, op dinsdag 26 mei, gaat de Museumwinkel al open via de ingang aan de Peperstraat 35.  

Het museum heeft alle voorzorgsmaatregelen genomen zodat bezoekers op een veilige manier de locaties en tentoonstellingen kunnen bezoeken. Allereerst worden op 26 mei de deur van de VVV|Museumwinkel geopend. Op dinsdag 2 juni mag ook het museum weer open. Een geadviseerde route door het museum moet voorkomen dat bezoekers elkaar onnodig passeren.  

Op 2 juni is ook eindelijk de tentoonstelling “De vergeten oorlog, Indische verhalen” te zien. Deze tentoonstelling zou oorspronkelijk op 3 april geopend worden. Daarnaast is nog tot en met 28 mei de expositie met werk van tekenaar en schilder Maarten Oortwijn te zien. Vanaf 3 juli kun je griezelen met de tentoonstelling Draken, spinnen en andere monsters. Een tentoonstelling voor jong en oud.  

Tijdelijke exposities

De vergeten oorlog. Indische verhalen 2 juni t/m november 2020 In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd en er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Om dit te markeren is het landelijke project 75 jaar vrijheid opgezet, waar ook het Purmerends Museum aan meedoet met de tentoonstelling De vergeten oorlog.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,561VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.7 ° C
12.8 °
10 °
89 %
1.8kmh
100 %
do
13 °
vr
11 °
za
11 °
zo
7 °
ma
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.