20.1 C
Purmerend
woensdag 24 juli 2024
HomeVolendamWaterleiding in Volendam geraakt, drie huizen ondergelopen (video)

Waterleiding in Volendam geraakt, drie huizen ondergelopen (video)

Volendam – Drie woningen hebben vanmiddag ernstige waterschade opgelopen nadat bij werkzaamheden aan het Zuideinde in Volendam een waterleiding beschadigd werd. In een paar uur tijd veranderde de straat in een waterplas en inmiddels wordt gecontroleerd of er de boel als gevolg van de lekkage niet verzakt.

Er wordt al enige tijd gewerkt aan het Zuideinde: vorige week werd er al een gasleiding geraakt. Toen viel de schade mee, nu is dat anders. Op de straat aan de dijk van Volendam zijn verschillende huizen ontruimd en 150 huizen hebben geen stromend water.  

https://twitter.com/P2000Regio11/status/1262398685767483395

Zeven huizen zijn beschadigd. Rond acht uur vanavond zijn de reparaties klaar en kunnen de bewoners naar huis. Voor bewoner Jo de Does blijft het huis vannacht dicht. Hij is flink ontdaan: “De brandweer zegt dat er scheuren in mijn voorgevel zitten. Dat de gevel op knappen staat.”

Ondernemers op de dijk hebben hotelkamers aangeboden voor als de bewoners de nacht niet thuis kunnen doorbrengen. Burgemeester Lieve Sievers heeft met de getroffen bewoners gesproken.

Naar verwachting zullen er bij de 150 huishoudens op het Zuideinde vanaf 20.00 uur vanavond weer water uit de kraan. 

Video: Beelden aangeleverd.

Waterleiding in Volendam geraakt. Beelden aangeleverd via WhatsApp. from Regio Media Purmerend on Vimeo.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,555VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
20.1 ° C
21.1 °
18.9 °
62 %
0.5kmh
9 %
wo
18 °
do
18 °
vr
21 °
za
20 °
zo
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.