11.7 C
Purmerend
vrijdag 24 maart 2023
HomeBeemsterHandhavers Purmerend en Beemster steunen landelijk BOA-actie

Handhavers Purmerend en Beemster steunen landelijk BOA-actie

Noord-Holland – Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) voeren vandaag in heel Nederland actie om hun afschuw uit te spreken tegen het toenemende geweld tegen hun beroepsgroep. Directe aanleiding is de ernstige mishandeling van een boa in IJmuiden op Hemelvaartsdag. 

De boa – die zwaargewond raakte – werd belaagd door een grote groep jongeren. Pas toen een agent met wapenstok er bij kwam, gingen de jongeren er vandoor. 

De handhavers in Purmerend en Beemster steunen de landelijke actie. “Wij maken een vuist voor ons BOA hart en steunen onze collega’s in andere gemeenten in hun actie tegen geweld en voor betere verdedigingsmiddelen.”

“IJmuiden is een voorbeeld van geweld tegen boa’s. We willen dat minister Grapperhaus (Justitie, red) ophoudt met dralen”, aldus Ruud Kuin van de Nederlandse BOA Bond. De handhavers willen middelen krijgen om zich tegen geweld te verdedigen, zoals een wapenstok en pepperspray. 

Ook oud-voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid Pieter van Vollenhoven voor een dergelijke uitrusting, maar minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid vindt dat geen goed idee. “Het geweldsmonopolie moet alleen bij de politie blijven”, zei hij na afloop van een overleg met de burgemeesters van het Veiligheidsberaad. De minister is wel voorstander van meer bodycams voor de opsporingsambtenaren.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,211FansLike
2,236VolgersVolg
1,560VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.7 ° C
12.2 °
10 °
92 %
1.3kmh
100 %
vr
12 °
za
9 °
zo
8 °
ma
7 °
di
2 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.