BeemsterPurmerend

Handhavers Purmerend en Beemster steunen landelijk BOA-actie

Noord-Holland – Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) voeren vandaag in heel Nederland actie om hun afschuw uit te spreken tegen het toenemende geweld tegen hun beroepsgroep. Directe aanleiding is de ernstige mishandeling van een boa in IJmuiden op Hemelvaartsdag. 

De boa – die zwaargewond raakte – werd belaagd door een grote groep jongeren. Pas toen een agent met wapenstok er bij kwam, gingen de jongeren er vandoor. 

De handhavers in Purmerend en Beemster steunen de landelijke actie. “Wij maken een vuist voor ons BOA hart en steunen onze collega’s in andere gemeenten in hun actie tegen geweld en voor betere verdedigingsmiddelen.”

“IJmuiden is een voorbeeld van geweld tegen boa’s. We willen dat minister Grapperhaus (Justitie, red) ophoudt met dralen”, aldus Ruud Kuin van de Nederlandse BOA Bond. De handhavers willen middelen krijgen om zich tegen geweld te verdedigen, zoals een wapenstok en pepperspray. 

Ook oud-voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid Pieter van Vollenhoven voor een dergelijke uitrusting, maar minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid vindt dat geen goed idee. “Het geweldsmonopolie moet alleen bij de politie blijven”, zei hij na afloop van een overleg met de burgemeesters van het Veiligheidsberaad. De minister is wel voorstander van meer bodycams voor de opsporingsambtenaren.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.