112Purmerend

Purmerendse handhavers delen lachgasboete uit

Purmerend – Twaalf jongeren zijn gisteren door handhavers van de gemeente Purmerend officieel gewaarschuwd, toen zij op eigen houtje de afgesloten voetbalkooi en de skatebaan aan het Zwanebloem weer in gebruik wilden nemen. Een andere jongere ontving een boete voor het gebruiken van lachgas.

De jongeren hadden naar eigen zeggen op Instagram gelezen dat de voetbalkooi en de skatebaan weer in gebruik genomen mochten worden. Enthousiast begonnen zij de hekken rondom beide afgesloten terreinen bij het Zwanebloem te verwijderen. Toen zij op hun gedrag werden aangesproken, lieten ze de handhavers de berichten op Instagram lezen. 

De jongeren zijn gewezen op de onjuistheid van de berichtgeving en de handhavers hielden het bonnenboek in de tas: zij lieten het bij een officiële waarschuwing.

Tekst gaat door onder foto

De voetbalkooi aan het Zwanebloem.

Lachgas

Op een andere plek, in de buurt van de Koempoelan in de Weidevenne werd het bonnenboekje wel getrokken. Daar werd een te grote groep jongeren gespot die gezamenlijk lachgas aan het gebruiken was.

Twee jongeren kregen een een geregistreerde waarschuwing, een ander had al zo’n waarschuwing op zijn naam en kreeg dus een boete.  De lachgascilinder is meegenomen en vandaag ingeleverd bij de Milieustraat.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.