Regionaal

Massale klachten over DHL Parcel – inventarisatie (poll)

Purmerend – Een kort berichtje op Facebook van Dennis uit Purmerend met een klacht over de diensten van DHL Parcel trok een beerput van reacties open. De Purmerender bleek niet de enige te zijn die helemaal klaar is met de “service” van het bedrijf.

Dennis – zelf niet thuis – kreeg op zondagochtend een berichtje van de buren. Zij hadden een pakket voor zijn deur gevonden in de stromende regen. Een onderzoekje leerde hem dat het pakket de avond daarvoor voor zijn deur was neergelegd. Omdat de klantenservice op zondag niet bereikbaar was, plaatste de man via Facebook een “buurtonderzoek” op een Purmerendse wijkgroep. De reacties waren overweldigend.

Het voor de deur leggen – ook zonder aan te bellen – lijkt aan de orde van de dag. Verder vinden bewoners pakketjes in vuilnisbakken, worden spullen bij de buren afgeleverd zonder een briefje in de brievenbus van de besteller te stoppen en worden producten meer meerdere malen gestolen (“verloren door pakketdienst”). Mensen gaven aan niet meer te bestellen bij bedrijven die leveren met DHL of alleen nog maar te laten leveren op een afhaalpunt.

Klantenservice van DHL verklaarde maandag dat dit uiteraard “niet kan” en dat ze – zonder verdere terugkoppeling – de bezorger hier op aan gaan spreken. Maar ook gisteren kwamen er nog meldingen binnen van pakjes die bezorgd waren “op de mat”

Hoewel het bericht op een wijkgroep stond, stroomden de reacties vanuit heel Purmerend binnen. Voor Regio Purmerend tijd om een Purmerend breed onderzoekje te doen en de conclusies hiervan aan DHL voor te gaan leggen. Wij stellen het op prijs als inwoners van onze regio hun bevindingen via onderstaande poll laten weten.

Massaal #delen wordt gewaardeerd. Zo kunnen we in kaart brengen hoe groot het probleem daadwerkelijk is!

Wat heeft u meegemaakt met DHL? (meerdere antwoorden mogelijk)

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Tags

Gerelateerde artikelen

8 commentaren

 1. Pakketje wordt gewoon ruim een kilometer verderop bij een willekeurige bewoner afgeleverd, omdat ik zogenaamd niet thuis ben (meerdere malen). En kom een keer door de voordeur! In plaats van dat er door de achtertuin geschreeuwd wordt tot men kijkt wat er wel niet aan de hand is…

 2. Eindhoven zelfde probleem, pakketje voor de deur op nummer 27 ipv 17 afgeleverd terwijl zij niet thuis waren / open hadden gedaan

 3. Zeker geklaagd door ene Dennis van Leeuwen in de Purmer Zuid.
  Loopt dan heel de straat af om andere buren lastig te vallen omdat zijn pakketje ontbreekt.
  Sorek de DHL bezorger aan en maak duidelijke afspraken.
  Op dit soort heksenjacht los je het probleem niet op, eigenlijk wel laf.

 4. Deze bezorgers werken hard voor weinig salaris. Vaak zijn mensen wel thuis maar horen ze de bel niet of hebben geen zin om open te doen. Vaak krijgt de bezorger de schuld terwijl dit niet terecht is. Ook bestellen veel mensen terwijl ze weten dat ze niet thuis zijn en verwachten dan van de bezorger dat ie het pakket bij de buren bezorgt. (eerst buren vinden die thuis zijn en het dan nog aan willen nemen.) Misschien moeten we de bezorgers eens wat meer waarderen, die door weer en wind uw pakket probeert af te leveren in plaats van alleen maar af te zeiken. Een euro fooi op zijn tijd doet wonderen.

 5. Top dat er ook iets positiefs staat tussen de optie’s. kansloos

 6. Bijna alle pakketbedrijven laten steken vallen en post.nl is nog het minst betrouwbaar. Nu al 5-6 dagen vertraging, en nooit een briefje in de bus. DHL wel snel maar de koeriers hebben wrakken van wagens en gaan collectief slecht om met de pakketten. Heb meerdere malen klachten in moeten dienen incl. Bijna vechtpartijen bij aanspreken. Ik mis bij elke koerier ondertussen leveringen. DHL is ook een levering twv 300 euro aan verkoopbaar product kwijtgeraakt. Terwijl ik gewoon binnen zat, ging pakket weer terug naar Italie en is nooit bij afzender aangekomen. Met dank aan marktwerkingwetten.

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....
%d bloggers liken dit: