Purmerend

Demonstratie tegen racisme in het Leeghwaterpark “Purmerend kan het!”

Purmerend – Zo’n 300 demonstranten waren gisteravond aanwezig bij de demonstratie in het Leeghwaterpark. De sfeer was gemoedelijk en er werd geluisterd naar verschillende sprekers. De organisatie prees vooral het grote aantal jongeren dat aanwezig was bij de demonstratie. “We moeten het overdragen.”

Organisator Romeo Hoost “Ik heb zeker racisme meegemaakt, maar voelde het niet zo omdat ik mondig was en ben. Ik heb altijd een antwoord klaar. We moeten mensen leren mondig te zijn.”

Het plan was eerst om de demonstratie op de Koemarkt te houden, maar de politie en gemeente zagen dat niet zitten. “Toen zaten we aan de Kaasmarkt te denken, maar ook daar denken we de anderhalve meter maatregel niet te kunnen waarborgen”, vertelt Romeo. “In het Leeghwaterpark is er genoeg ruimte.”

De leus “Purmerend kan het!” kwam tijdens de demonstratie verschillende keren langs. Verschillende sprekers spraken over hoe zij racisme in de samenleving ervaren en wat zij doen om dit tegen te gaan. “Iedereen is even mooi.”

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.