8.2 C
Purmerend
vrijdag 26 april 2024
HomePurmerendDemonstratie tegen racisme in het Leeghwaterpark "Purmerend kan het!"

Demonstratie tegen racisme in het Leeghwaterpark “Purmerend kan het!”

Purmerend – Zo’n 300 demonstranten waren gisteravond aanwezig bij de demonstratie in het Leeghwaterpark. De sfeer was gemoedelijk en er werd geluisterd naar verschillende sprekers. De organisatie prees vooral het grote aantal jongeren dat aanwezig was bij de demonstratie. “We moeten het overdragen.”

Organisator Romeo Hoost “Ik heb zeker racisme meegemaakt, maar voelde het niet zo omdat ik mondig was en ben. Ik heb altijd een antwoord klaar. We moeten mensen leren mondig te zijn.”

Het plan was eerst om de demonstratie op de Koemarkt te houden, maar de politie en gemeente zagen dat niet zitten. “Toen zaten we aan de Kaasmarkt te denken, maar ook daar denken we de anderhalve meter maatregel niet te kunnen waarborgen”, vertelt Romeo. “In het Leeghwaterpark is er genoeg ruimte.”

De leus “Purmerend kan het!” kwam tijdens de demonstratie verschillende keren langs. Verschillende sprekers spraken over hoe zij racisme in de samenleving ervaren en wat zij doen om dit tegen te gaan. “Iedereen is even mooi.”

Fotografie: Regio Purmerend



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,908FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.2 ° C
10.1 °
6.6 °
74 %
0.9kmh
100 %
vr
7 °
za
14 °
zo
16 °
ma
16 °
di
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.