17.7 C
Purmerend
maandag 27 mei 2024
Home112Burgemeester sluit pand aan de Volume wegens hennepkwekerij

Burgemeester sluit pand aan de Volume wegens hennepkwekerij

Purmerend – Burgemeester Bijl heeft maandag 22 juni 2020 een drugspand aan de Volume voor 3 maanden gesloten. In het pand is een hennepkwekerij aangetroffen.

Eerder deze maand op 12 juni sloot de burgemeester al een pand aan de Impuls. De teller van het aantal gesloten panden, zowel bedrijfspanden als woningen, in 2020 wegens ondermijnende criminaliteit in Purmerend staat nu op zeven.

De politie noemt hennepkwekerijen ‘ondermijning’ omdat het de rechtsstaat ondergraaft; criminelen maken misbruik van legale voorzieningen en panden. Behalve het benadelen van de maatschappij voor eigen crimineel gewin, zorgt deze specifieke vorm van ondermijning voor gevaar voor bewoners door het grote risico op brand.

Volgens de Opiumwet is een burgemeester bevoegd om over te gaan tot het sluiten van een pand. Dit mag alleen voor bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik.

Heeft u een vermoeden van een verdacht adres? Maak dan melding bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800 -7000 of [email protected].Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,928FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
17.7 ° C
18.9 °
16 °
55 %
3.1kmh
100 %
ma
18 °
di
15 °
wo
17 °
do
16 °
vr
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.