112Purmerend

Burgemeester sluit pand aan de Volume wegens hennepkwekerij

Purmerend – Burgemeester Bijl heeft maandag 22 juni 2020 een drugspand aan de Volume voor 3 maanden gesloten. In het pand is een hennepkwekerij aangetroffen.

Eerder deze maand op 12 juni sloot de burgemeester al een pand aan de Impuls. De teller van het aantal gesloten panden, zowel bedrijfspanden als woningen, in 2020 wegens ondermijnende criminaliteit in Purmerend staat nu op zeven.

De politie noemt hennepkwekerijen ‘ondermijning’ omdat het de rechtsstaat ondergraaft; criminelen maken misbruik van legale voorzieningen en panden. Behalve het benadelen van de maatschappij voor eigen crimineel gewin, zorgt deze specifieke vorm van ondermijning voor gevaar voor bewoners door het grote risico op brand.

Volgens de Opiumwet is een burgemeester bevoegd om over te gaan tot het sluiten van een pand. Dit mag alleen voor bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik.

Heeft u een vermoeden van een verdacht adres? Maak dan melding bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800 -7000 of [email protected]

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: