112Purmerend

Pand op de Koemarkt op last van de burgemeester gesloten wegens aantreffen hennepkwekerij

Purmerend – Burgemeester Bijl heeft gisteren een pand aan de Koemarkt voor 3 maanden gesloten. In een woning op de hoek Koemarkt/Looiersplein is een hennepkwekerij aangetroffen. Dit zou het elfde pand in Purmerend zijn die de burgemeester dit jaar heeft gesloten in de strijd tegen ondermijnende criminaliteit.

De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van een pand. Dit mag alleen voor bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik. Het besluit van burgemeester Bijl betekent dat de huidige gebruiker(s) en anderen het pand voor 3 maanden niet mogen betreden. Op het pand dat gesloten is, zijn posters geplakt met de tekst “verzegeld” en “drugspand gesloten”.

De sluiting is bedoeld om de bekendheid van het pand als drugspand te doorbreken en de openbare orde te herstellen, aldus de burgemeester.

Heeft u een vermoeden van een verdacht adres? Maak dan melding bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 fraudemeldpunt@purmerend.nl.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....