Purmerend

Bouw tijdelijke woningen in het Karekietpark en de Etserstraat vertraagd

Purmerend – De bouw van de tijdelijke woningen in het Karekietpark en de Etserstraat zijn door productieproblemen bij de leverancier van de tijdelijke woningen vertraagd. Dit alles had te maken met corona. Zo waren er bij de leverancier gebrek aan grondstoffen, ziekteverzuim en kon het afstand houden niet goed geborgd worden. Dit schrijft wethouder Kroese (wonen) in een memo aan de gemeenteraad.

“Uit de oplevering van de woningen aan de Kanaaldijk kwamen een aantal aandachtspunten naar voren, welke in het definitief ontwerp van de andere locaties is aangepast. Dit heeft de aanvraag voor de omgevingsvergunning voor het Karekietpark en Etserstraat enigszins vertraagd. Inmiddels is de aanvraag voor deze twee locaties in behandeling. Voor de Verzetslaan wordt de laatste hand gelegd aan de ruimtelijke onderbouwing. Zodra gereed gaat deze ook het proces van aanvraag omgevingsvergunning in.”, aldus de wethouder. Wel wordt er gewerkt aan het bouw- en woonrijp maken van alle drie de locaties.

Planning oplevering

Kroese: “In de gesprekken met aannemer Nezzt is aangegeven dat de productie weer op gang is, maar dat de afstandsmaatregelen de productiecapaciteit behoorlijk beperkt. Het is niet duidelijk hoe lang deze maatregelen nodig blijven. Inmiddels is afgestemd dat de woningen voor het Karekietpark en de Etserstraat in de planning zijn meegenomen en vooralsnog uiterlijk eind van dit jaar worden gerealiseerd. Voor de woningen aan de Verzetslaan is de productieplanning nog niet duidelijk.”

Relevante artikelen:

Eerste tijdelijke woningen Kanaaldijk geplaatst –

Purmerend – Op maandag 18 november is een start gemaakt met het plaatsen van de eerste tijdelijke woningen aan de Kanaaldijk in Purmerend. De afgelopen weken is de grond bouwrijp gemaakt en vandaag zijn de eerste containerwoningen geplaatst. In totaal komen er op deze locatie 20 woningen en een berging.

Eerste bewoners tijdelijke woningen ontvangen sleutel –

Purmerend – Twee bewoners van de tijdelijke woningen aan de Kanaaldijk in Purmerend hebben vanmorgen de sleutel van hun nieuwe woning mogen ontvangen. Tijdens een persmoment bij Kriti vertelden de twee nieuwe bewoners ontzettend blij te zijn met hun nieuwe plek. Ook wethouder Kroese sprak zijn trots uit over het project.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.