OVRegionaal

COVID-19 crisis beïnvloedt aanbesteding openbaar vervoer

Regionaal – Vervoerregio Amsterdam stelt de aanbesteding van de nieuwe concessie Zaanstreek-Waterland met 1,5 jaar uit. Dat heeft het Dagelijks Bestuur op 3 juli 2020 besloten. Door de ontwikkelingen in het OV in verband met de Covid19-crisis verwacht de Vervoerregio op korte termijn geen bieding van afdoende kwaliteit. Het uitstel betekent dat de nieuwe ingangsdatum later zal zijn dan dat de huidige concessie afloopt.

Voor de overbruggingsperiode van 12 december 2021 tot de zomer van 2023 zal de vervoerregio een zogenoemde noodmaatregel voorbereiden. Intussen zal de Vervoerregio zich beraden op het vervolg van de aanbestedingsprocedure.

De Vervoerregio is inmiddels in goed gesprek met de zittende vervoerders om vervolg te geven aan de twee huidige concessies. Uitgangspunt is dat ook in de overbruggingsperiode zo goed mogelijk openbaar vervoer geboden wordt aan de reizigers en inwoners in en van Zaanstreek en Waterland. 

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....