26 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
HomeOVCOVID-19 crisis beïnvloedt aanbesteding openbaar vervoer

COVID-19 crisis beïnvloedt aanbesteding openbaar vervoer

Regionaal – Vervoerregio Amsterdam stelt de aanbesteding van de nieuwe concessie Zaanstreek-Waterland met 1,5 jaar uit. Dat heeft het Dagelijks Bestuur op 3 juli 2020 besloten. Door de ontwikkelingen in het OV in verband met de Covid19-crisis verwacht de Vervoerregio op korte termijn geen bieding van afdoende kwaliteit. Het uitstel betekent dat de nieuwe ingangsdatum later zal zijn dan dat de huidige concessie afloopt.

Voor de overbruggingsperiode van 12 december 2021 tot de zomer van 2023 zal de vervoerregio een zogenoemde noodmaatregel voorbereiden. Intussen zal de Vervoerregio zich beraden op het vervolg van de aanbestedingsprocedure.

De Vervoerregio is inmiddels in goed gesprek met de zittende vervoerders om vervolg te geven aan de twee huidige concessies. Uitgangspunt is dat ook in de overbruggingsperiode zo goed mogelijk openbaar vervoer geboden wordt aan de reizigers en inwoners in en van Zaanstreek en Waterland. Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
26 ° C
27.8 °
25 °
65 %
2.7kmh
7 %
za
28 °
zo
24 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.