OVRegionaal

COVID-19 crisis beïnvloedt aanbesteding openbaar vervoer

Regionaal – Vervoerregio Amsterdam stelt de aanbesteding van de nieuwe concessie Zaanstreek-Waterland met 1,5 jaar uit. Dat heeft het Dagelijks Bestuur op 3 juli 2020 besloten. Door de ontwikkelingen in het OV in verband met de Covid19-crisis verwacht de Vervoerregio op korte termijn geen bieding van afdoende kwaliteit. Het uitstel betekent dat de nieuwe ingangsdatum later zal zijn dan dat de huidige concessie afloopt.

Voor de overbruggingsperiode van 12 december 2021 tot de zomer van 2023 zal de vervoerregio een zogenoemde noodmaatregel voorbereiden. Intussen zal de Vervoerregio zich beraden op het vervolg van de aanbestedingsprocedure.

De Vervoerregio is inmiddels in goed gesprek met de zittende vervoerders om vervolg te geven aan de twee huidige concessies. Uitgangspunt is dat ook in de overbruggingsperiode zo goed mogelijk openbaar vervoer geboden wordt aan de reizigers en inwoners in en van Zaanstreek en Waterland. 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.