15.6 C
Purmerend
donderdag 25 juli 2024
HomePurmerendCoronatest ‘drive-in’ Purmerend; iets minder dan 1 procent test positief

Coronatest ‘drive-in’ Purmerend; iets minder dan 1 procent test positief

Purmerend – De afgelopen maand hebben zich 4.195 mensen laten testen op corona bij de coronatest ‘drive-in bij de brandweerkazerne in Purmerend. Daarvan zijn er uiteindelijk 41 personen (0,98%) positief getest op het virus.

Gisteren opende Burgemeester Jan Hamming een tweede coronasteststraat in Zaanstad. Volgens de GGD leidde de testlocatie in Purmerend tot praktische problemen, omdat de reistijd vanuit de Zaanstreek te lang zou zijn. De locatie van de nieuwe coronatest ‘drive-in’ is aan de Ronde Tocht 11 in Zaandam.  Al voor de opening stonden de auto’s al in een rij met inwoners uit de regio die zich wilden laten testen.

“Met de opening van een tweede testfaciliteit in de Zaanstreek ondervangt de GGD de praktische problemen”, vertelt Annette Beerepoot, projectleider ‘coronatest drive in’. “Bovendien ontstaat er hierdoor een ruimer aanbod aan mogelijkheden voor een testafspraak. In Purmerend kan de inwoner uit de regio in de ochtend terecht, in Zaandam in de middag.”

Afspraak maken

Je kan overigens niet zomaar in de rij gaan staan om getest te worden op corona. De testafspraak kun je laten maken via tel. 0800-1202. Voor kinderen tot 7 jaar kun je bellen naar 075 6518 388. Beide nummers zijn 7 dagen per week van 08.00 tot 20.00 uur bereikbaar.

Vanaf vandaag kan iedereen met klachten getest worden: extreme drukte teststraat verwacht –

Purmerend – Bij de teststraten van de GGD in heel Noord-Holland wordt deze week topdrukte verwacht. Vanaf vandaag mag iedereen met milde klachten namelijk getest worden op het coronavirus. “Normaal konden we 100 testen per dag aan, nu moeten we rekening houden met 450 tot 600”, aldus Annette Beerepoot, projectleider bij de teststraat Zaanstreek-Waterland aan …Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
15.6 ° C
16.7 °
14.5 °
69 %
1.7kmh
10 %
do
18 °
vr
21 °
za
20 °
zo
22 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.