26 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
HomePurmerendMiljoenensubsidie voor ICT-onderwijs Purmerend

Miljoenensubsidie voor ICT-onderwijs Purmerend

Purmerend – De stichting PurmerValley ontvangt 2,5 miljoen euro subsidie om het ICT-onderwijs in de regio Purmerend te versterken en te verrijken. Er is een groot tekort aan goed geschoolde ICT’ers. Om dit tekort terug te dringen heeft de stichting PurmerValley een actieplan opgesteld om jongeren te interesseren voor een opleiding en een baan in de ICT.

PurmerValley is een samenwerkingsverband tussen het regionale bedrijfsleven, onderwijs en de gemeente Purmerend en heeft als ambitie het beste ICT-onderwijs van Noord-Holland boven het Noordzeekanaal aan te bieden. Het Horizon College heeft als penvoerder de aanvraag gedaan en het Regionaal Investeringsfonds (RIF) heeft de 2,5 miljoen euro subsidie toegekend. Het RIF heeft als doel om studenten nog beter voor te bereiden op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt. De subsidie is bijeengebracht door overheid, bedrijfsleven en onderwijs.

Jongeren enthousiast maken voor ICT: dat is de belangrijkste focus voor de komende jaren. Met deze enorme financiӫle impuls kunnen kinderen de gehele schoolperiode, van kinderopvang en basisschool tot en met beroepsonderwijs, actuele ICT-kennis opdoen binnen hun belevingswereld. Via deze zogenoemde doorlopende leerlijn wil de stichting PurmerValley de instroom van het aantal mbo-studenten dat bij het Horizon College kiest voor een ICT-opleiding in 2025 verdubbelen.

Reeks van actiepunten

Het huidige mbo-onderwijs wordt verrijkt en vernieuwd. ‘Met deze subsidie kunnen we de actiepunten die we hebben opgesteld, uitvoeren. Dit is een fantastische kans en een hele mooie uitdaging’, aldus een blije Arjan Vethman, locatiedirecteur Horizon College Purmerend. ‘Zo gaan we op school een simulatieruimte ontwikkelen waar praktijksituaties en kennis zo realistisch mogelijk overgedragen kunnen worden. We gaan ook een practoraat Onderwijs en Digitalisering ontwikkelen. Dit wordt dé plek waar kennis over ICT-onderwijs en de mogelijkheden van digitalisering in het beroepsonderwijs verzameld en verspreid worden. Verder willen we het bedrijfsleven een prominentere rol laten vervullen om het onderwijs beter aan te laten sluiten op actuele ontwikkelingen. En we gaan in samenwerking met hogeschool Inholland een hbo Associate Degree ontwikkelen waarmee studenten met nog meer praktische ICT-kennis instromen in het lokale bedrijfsleven.’

Extra ICT-docenten aantrekken

Om alle actiepunten te kunnen realiseren zijn goed geschoolde docenten nodig. Het Horizon College gaat daarom 10 extra ICT-docenten aantrekken en bijscholing organiseren voor huidige docenten en stagebegeleiders.

Enorme stap voorwaarts

Bestuursleden en ICT-ondernemers Bart Kuipers en Dirk Tuip zien de 2,5 miljoen euro subsidie als een enorme waardering voor alle inspanningen die de afgelopen jaren zijn gedaan door de stichting PurmerValley. Bart Kuipers: ‘Door de handen ineen te slaan kunnen bedrijfsleven, onderwijs en de gemeente Purmerend nu een enorme stap voorwaarts zetten en het tekort aan goed geschoold personeel terugdringen. We gaan de kwaliteit en de actualiteit van het ICT-onderwijs in de gehele doorgaande leerlijn verbeteren en leerlingen in een vroeg stadium interesseren om voor een carrière in de technologiesector te kiezen. Daar betrekken we bestaande en nieuw te vestigen ICT-bedrijven in Purmerend bij die de ambities en doelstellingen van PurmerValley nastreven. We winnen er veel mee en de maatschappelijke impact is groot. Kortom; we gaan Purmerend op de kaart zetten als ICT-stad!’

Partners PurmerValley

De partners van PurmerValley zijn: Horizon College, Purmerendse Scholengroep (PSG), SG de Triade (Atlas College), Stichting Kinderopvang Purmerend, Hogeschool Inholland, CPOW, FacilityApps, Spot, Searchuser, ITSD, Provide SME, gemeente Purmerend, Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
26 ° C
27.8 °
25 °
65 %
2.7kmh
7 %
za
28 °
zo
24 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.