112Purmerend

Auto crasht na achtervolging door politie

Purmerend – Woensdagochtend rond 02:15 uur is een auto gecrasht op de kruising Grotenhuysweg met de Graeffweg na een korte achtervolging. De bestuurder, een 30-jarige man uit Berkhout, is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Rond 02:00 uur reden agenten in een surveillanceauto over de Waterlandlaan, toen een personenauto aan kwam rijden vanuit de Gorslaan. Het voertuig slingerde over de weg en reed met wisselende snelheden. De agenten gaven hierop de bestuurder een stopteken om een controle uit te voeren, maar de bestuurder weigerde te stoppen.

De bestuurder versnelde en probeerde ervandoor te gaan. Hierbij overschreed hij de maximumsnelheid en bracht overige weggebruikers in gevaar. Uiteindelijk verloor de man de macht over het stuur op de Grotenhuysweg en sloeg met zijn auto over de kop.

De man is ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel en voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn rijbewijs is ingevorderd en het ongeval wordt verder onderzocht.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.