Regionaal

Facebook en Instagram verbieden afbeeldingen Zwarte Piet

Regionaal – Afbeeldingen van Zwarte Piet op de socialmedia kanalen Facebook en Instagram worden met onmiddellijke ingang verboden. Het gaat om oorspronkelijk blanke pieten met zwarte/donkere schmink en één of meerdere andere karakteristieke kenmerken (pruiken, oorbellen, dikke lippen).

Het beleid tegen racistische karakteristieken geldt niet alleen voor zwarte pieten, maar ook voor stigmatiserende Joodse stereotypen.

Facebook zegt negen maanden met meer dan zestig organisaties te hebben overlegd. Het resultaat van deze gesprekken zijn deze nieuwe community-richtlijnen.

Afbeeldingen van zwarte piet zijn toegestaan in de context van bijvoorbeeld nieuwsartikelen of de discussie over racistische stereotyperingen. Facebook zegt per geval een afweging te maken.

Zwarte piet mag niet meer op Facebook. Wat vind jij daarvan?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

‘Facebook heeft maling aan traditie als zwarte piet’

Facebook doet zwarte piet in de ban. Stereotyperende foto’s en video’s zullen worden verwijderd van het platform als gebruikers een klacht indienen. Verslaggever Wierd Duk heeft kritiek op de macht van het Amerikaanse bedrijf.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Zo da’s (over)duidelijk;
    Totaal aantal stemmers: 156
    Wat een gezeik! (66%, 108 Votes)

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: