15.6 C
Purmerend
woensdag 19 juni 2024
HomeRegionaalBurgemeester Amsterdam: "Mensen van buiten de stad actief ontmoedigd om te komen"

Burgemeester Amsterdam: “Mensen van buiten de stad actief ontmoedigd om te komen”

Amsterdam – Als het aantal coronagevallen in de gemeente Amsterdam de komende week niet daalt, worden er strenge maatregelen ingevoerd. Dat maakte burgemeester Halsema, voorzitter van de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland, vanavond bekend.

Het aantal besmettingen in de stad loopt snel op. Halsema doet daarom vanavond nog een dringend beroep aan alle Amsterdammers om zich aan de gestelde coronamaatregelen te houden. Vanaf vanavond geldt al dat mensen van buiten de stad actief ontmoedigd worden om de stad op te zoeken tenzij het noodzakelijk is. Daarnaast wordt er sneller opgetreden door de politie bij overlastmeldingen, om zo grote bijeenkomsten snel te kunnen beëindigen.

Escalatieladder

Halsema kondigde daarnaast aan dat er voor Amsterdam een zogeheten escalatieladder is ontwikkeld in samenspraak met het kabinet. Als de situatie in de hoofdstad volgende week niet verbeterd is wordt er bijvoorbeeld opnieuw een beperking van het aantal personen op bijeenkomsten ingevoerd, en kan er een verplichte sluitingstijd worden opgelegd aan de horeca. Halsema gaf aan dat dit mogelijk om middernacht zou kunnen zijn, maar dat in overleg ook kan worden besloten eerder te sluiten. 

Belangrijkste mogelijke maatregelen

  • Verplichte sluiting van horeca om middernacht, of eerder als de situatie erom vraagt
  • Toeristen en dagjesmensen weren uit de stad door actief te ontmoedigen en parkeergarages te sluiten
  • Maatregelen voor sekswerkers en coffeeshops
  • Strengere handhaving op bijeenkomsten en bij horecagelegenheden

Een belangrijke taak zou daarnaast komen te liggen bij de handhaving, die strenger en steekproefsgewijs de horeca moet gaan controleren.

Afsluiting van de stad

Als de dreiging van het coronavirus verder escaleert naar ‘hoog’ kunnen er daarnaast extra, vergaande maatregelen worden ingevoerd. Zo kan er dan bijvoorbeeld gekeken worden naar het afsluiten van parkeergarages in het centrum om toeristen te ontmoedigen naar de stad te komen. Ook kan er worden overgegaan tot het opleggen van beperkingen aan contactberoepen als sekswerkers.

Bekijk hieronder de persconferentie terug.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
15.6 ° C
16.7 °
14.5 °
73 %
0.9kmh
6 %
wo
14 °
do
19 °
vr
20 °
za
17 °
zo
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.