19.1 C
Purmerend
zondag 26 mei 2024
HomePurmerendGemiddeld 60,6% van de tuinen in Purmerend is versteend, hoe scoort jouw...

Gemiddeld 60,6% van de tuinen in Purmerend is versteend, hoe scoort jouw wijk?

Purmerend – Uit onderzoek blijkt dat 60,6% van de tuinen in Purmerend is versteend. Volgens deskundigen heeft dit nadelige gevolgen voor de biodiversiteit in de tuin, wordt het riool tijdens hevige buien overbelast en wordt het heter in je tuin omdat de stenen warmte uitstralen.

Ook voor het Hoogheemraadschap is dit een doorn in het oog. “Dat het klimaat verandert, is geen nieuws meer. We krijgen te maken met langere, hetere zomers en meer zware regenbuien. We moeten dus alles uit de kast halen om deze weersomstandigheden aan te kunnen. Onze ‘regel’ is 40% tegels en 60% groen. Als je graag tegels in je tuin wilt, kies dan voor waterdoorlatende tegels. Het aanbod hierin wordt steeds groter. En leg de tegels niet te dicht tegen elkaar, zodat het water tussen de tegels door de bodem in kan zakken. Een groene, watervriendelijke tuin zorgt voor ontspanning en verkoeling op warme dagen. En een groene tuin is natuurlijk ook goed voor insecten, vlinders en vogels.”

In Purmerend is 60,6% van de tuinen versteend en staat daarmee in de top 5 van de meest versteende steden in Noord-Holland. Als we kijken naar de wijken in Purmerend dan zijn de meest versteende tuinen in de Weidevenne te vinden met 73,4% verstening, gevolgd door de wijk de Gors met 64,6% van de tuinen. Daarna als goede derde het centrum van Purmerend met 62,9%.

Daarna volgt de Purmer-Zuid met 60,7%. De Purmer-Noord is met 56,3% de vijfde wijk in het rijtje. Hierna volgt de Wheermolen met 54,8%. De wijk Overwhere heeft met 51,8% de minst versteende tuinen.

De website van het Hoogheemraadschap hieronder geeft u tips wat u kunt doen met uw tuin.

Water in de tuin – Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Dat het klimaat verandert, is geen nieuws meer. We krijgen te maken met langere, hetere zomers en meer zware regenbuien. We moeten dus alles uit de kast halen om deze weersomstandigheden aan te kunnen. Een groene, watervriendelijke tuin zorgt voor ontspanning en verkoeling op warme dagen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

 1. Het Hoogheemraadschap moet zich realiseren dat een grondgebonden woning:
  – 3 containers kwijt moet.
  – de tuinen niet giga groot zijn.
  – hun hoge rekeningen een deel zijn van de woonlasten.
  – mensen naast hun drukke banen meer te doen hebben dan hun tuin onderhouden.
  – mensen geen ‘kattenbak’ bij hun woning willen hebben.

  Maar ik voel ‘tegeltax’ aankomen………

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,929FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
19.1 ° C
20.1 °
17.9 °
70 %
4.9kmh
100 %
zo
20 °
ma
17 °
di
17 °
wo
17 °
do
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.