12.1 C
Purmerend
woensdag 12 juni 2024
HomePurmerendWinterterrassen voor de horeca in Purmerend

Winterterrassen voor de horeca in Purmerend

Purmerend – De gemeente Purmerend heeft besloten dat het mogelijk gaat worden voor de horecaondernemers op de Koemarkt om winterterrassen voor een periode van drie jaar neer te zetten.

Vertegenwoordigers van de Purmerendse horeca hebben aan de gemeente toestemming gevraagd om het pleinterras op de Koemarkt het hele jaar rond te mogen voeren. Op dit moment zijn er negen horecaondernemers op de Koemarkt die een winterterras zouden willen voeren. Het gaat om zeven ondernemers aan de noordzijde van de Koemarkt en twee ondernemers aan de westzijde.

Het college van B&W heeft hiervoor toestemming gegeven. “Wij verwachten dat de pleinterrassen een positieve bijdrage leveren aan de levendigheid van de Koemarkt in de wintermaanden. Door de toevoeging van terrassen in de wintermaanden zijn er daarnaast meer mogelijkheden om gasten op een veilige afstand van elkaar op het terras te kunnen ontvangen. Zo wordt aan de ondernemers en bezoekers voldoende ruimte gegeven in de 1,5-metersamenleving.”

Met de horeca, anders dan op de Koemarkt, waar al zomerterrassen zijn wil de gemeente in overleg om het daar ook mogelijk te maken: “Maar alleen nadat hierover een overleg met positieve uitkomst heeft plaatsgevonden met de gemeente. Dit betreft maatwerk”

Wel moeten de horecaondernemers transparante of doorzichtige schotten plaatsten en brengt de gemeente de extra precariobelasting in het eerste jaar van de proefperiode niet in rekening. In de daaropvolgende jaren wordt de precario beperkt, te weten 25% van de lasten per vierkante meter voor het zomerterras, in rekening gebracht.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

3 REACTIES

  1. verplaats de oliebollen voor 2 maanden wat brengdeze man bij voor de koemarkt hij vult zijn zakken in nov/dec en weg is ie vindt ik slecht voor de horeca rond het plein

  2. Help de Purmerendse horeca de winter(s) door!
    Hou u aan de regels en behoed de ondernemers voor (toren)hoge Corona-boetes.
    Stay safe, keep your distance and use your mind; let’s beat Covid-19 together!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.1 ° C
12.8 °
11.1 °
72 %
0.9kmh
100 %
wo
11 °
do
17 °
vr
17 °
za
17 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.