14 C
Purmerend
vrijdag 21 juni 2024
HomeWijdewormerSaharagevoel in Wijdewormer: naast koeien ook kamelen in de polder

Saharagevoel in Wijdewormer: naast koeien ook kamelen in de polder

Wijdewormer – Een mooie weekendtip voor met de kleintjes. Het is sinds een paar dagen een vast ritueel aan de Zuiderweg in Wijdewormer. Fietsers kijken op, stappen af en maken een foto. Het zijn drie rustig grazende kamelen die de aandacht trekken. “Je kunt hier best een koek en zopie neerzetten. Het is een drukte van belang hier.” 

“Normaal zie ik hier alleen maar koeien en schapen. En nu opeens kamelen!” lacht een passerende fietser. “Daar moest ik even een foto van maken.” De eigenaar van de kamelen, André van der Zouwen, mocht de dieren tijdelijk even op het land van de familie Zandvliet kwijt. Hij heeft ze overgenomen van een vriend die door de coronacrisis failliet is gegaan en niet meer voor ze kon zorgen.

“Ze komen uit een kinderparkje uit Groningen”, zegt Van der Zouwen terwijl hij het woestijndier over zijn neus aait. “Daarnaast hebben de dieren door heel Nederland in kerststallen en kinderboerderijen gestaan. Ze zijn dus gewend aan kinderen.”

De kamelen zijn waarschijnlijk niet lang meer te bewonderen in Wijdewormer. Van der Zouwen zoekt namelijk een nieuwe eigenaar. Er zijn een aantal gegadigden uit het buitenland die interesse hebben getoond, zelfs uit Portugal is interesse. Jammer, vindt een passant. Ze had er wel aan kunnen wennen. “Ik vind het wel passen in het landschap. Ze staan er gezellig, niks mis mee!” Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14 ° C
16.1 °
12.8 °
81 %
0.9kmh
100 %
vr
18 °
za
17 °
zo
20 °
ma
22 °
di
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.